Ειδήσεις

Χρέη στους δήμους: Νέα ρύθμιση έως 120 δόσεις

Ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους με δυνατότητα αποπληρωμής έως και 120 δόσεις και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων

ενεργοποιείται σύμφωνα με το OPEN, σε μια περίοδο που έχουν συσσωρευτεί υποχρεώσεις επαγγελματιών και φυσικών προσώπων προς τις δημοτικές αρχές. 
 
 
Όπως έκανε γνωστό η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη, η ρύθμιση αφορά χρέη και πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τους δήμους όπως κλήσεις για παράβαση του ΚΟΚ ή παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε καταστήματα εστίασης, η οποία περιλαμβάνει ελαφρύνσεις και διαγραφή προσαυξήσεων. 
 
Πως θα γλιτώσετε τις προσαυξήσεις
Στη ρύθμιση εντάσσονται χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31 Δεκεμβρίου του 2020 και έχουν βεβαιωθεί έως και 28 Φεβρουαρίου του 2021. Οι αιτήσεις ανοίγουν την πρώτη Μαρτίου του 2022 και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr ή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης με τη σχετική προθεσμία να λήγει στις 30 Ιουνίου του 2022.
 
Η ρύθμιση προβλέπει πως αν ο οφειλέτης πληρώσεις σε μια δόση θα έχει 100% απαλλαγή τόκων-προσαυξήσεων και εάν επιλέξει μεγαλύτερο αριθμό δόσεων οι απαλλαγές διαμορφώνονται ως εξής:
 
90% για 2-12 δόσεις
80% για 13-48 δόσεις
70% για 48 έως 72 δόσεις 
60% για 73 έως 120 δόσεις
Ταυτόχρονα τρέχει και η πάγια ρύθμιση που προβλέπει αποπληρωμή των χρεών σε 48 δόσεις. Υπενθυμίζεται πως οι οφειλές προς του δήμους εντάσσονται και στη γενική ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού που προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης σε έως και 240 δόσεις, η οποία αφορά όμως παλαιά χρέη. 

Σχετικά Άρθρα

2.323 εποχικοί στον Πολιτισμό και 94 στον Τουρισμό για 5 μήνες

Evripos 90FM

Εύβοια: Δείτε σε ποιές περιοχές θα γίνει σήμερα 23/2 διακοπή νερού

Ηλιάνα Παπαδοπουλου

Σ. Κεδίκογλου: Εκστρατεία κατά των πλαστικών απορριμμάτων στις θάλασσες –Πρότυπο το «Αμοργόραμα» και για την προστασία των ιχθυαποθεμάτων

Evripos 90FM