Ειδήσεις

Χρηματοδότηση έργου ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο των Λ. Αιδηψού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ» συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.
 
Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 200.000 ευρώ. Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού ζήτησε τη χρηματοδότηση του έργου και το αίτημα έγινε αποδεκτό με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
 
Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού 28ης Οκτωβρίου στα Λ. Αιδηψού. Συγκεκριμένα θα γίνουν:
• Αποξηλώσεις και καθαιρέσεις οπλισμένων σκυροδεμάτων.
• Εκσκαφές θεμελίων και τάφρων.
• Κατασκευή βάσης οδοστρωσίας.
• Διάστρωση οπλισμένου σκυροδέματος.
• Τοποθέτηση κρασπέδων από σκυρόδεμα.
• Εγκατάσταση ψυχρού, φωτοκαταλυτικού δαπέδου από επεξεργασμένο γαρμπιλόδεμα (γαρμπιλομωσαϊκό).
 
Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε ασμένως στο αίτημα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και αναλάβαμε τη χρηματοδότηση του έργου αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
 
»Η προγραμματική σύμβαση δίνει το έναυσμα στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού να προχωρήσει τις διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου ανακατασκευής των πεζοδρομίων της οδού 28ης Οκτωβρίου. Έργο, που θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο τη λουτρόπολη της βόρειας Εύβοιας».
 
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς τόνισε: «Μελετήσαμε, σχεδιάσαμε την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου μπροστά στο λιμάνι των Λουτρών Αιδηψού και μπαίνουμε πλέον στο στάδιο της υλοποίησης. Προχωρούμε τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της οδού 28ης Οκτωβρίου. Θα προσδώσει μια άλλη αισθητική στο παραλιακό μέτωπο των Λουτρών Αιδηψού».
 
 

Σχετικά Άρθρα

Επιχορήγηση επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων της Βόρειας Εύβοιας

Evripos 90FM

Κομισιόν: Δεν υπάρχει φουσκωμένο έλλειμμα

Evripos 90FM

Φόρος εισοδήματος: Πότε και πώς θα εξοφληθεί – Έκπτωση 3% στην εφάπαξ πληρωμή

Evripos 90FM