Ειδήσεις

Υπουργείο Παιδείας: Έρχονται 10 ξένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα – Πότε θα ψηφισθεί το νομοσχέδιο

Στο υπουργικό συμβούλιο της εβδομάδας αυτής αναμένεται να εισαχθεί το νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πάνω από 10 ξένα πανεπιστήμια -κάποια από αυτά, από τα γνωστότερα παγκοσμίως- έχουν προαναγγείλει το ενδιαφέρον τους για παρουσία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη χώρα μας, προτού καν ο πρωθυπουργός να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις για λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Κυριακής στην ομιλία του που έκλεισε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
 
«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε και μία άλλη μεγάλη μεταρρύθμιση: να εισάγουμε επιτέλους και στην Ελλάδα τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων. Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά και θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024. Η Ελλάδα θα γίνει περιφερειακός πόλος ανάπτυξης υπηρεσιών εκπαίδευσης. Για να πάψουμε επιτέλους να έχουμε αυτή τη θλιβερή μοναδικότητα, η οποία εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει ούτε καν στη Βόρεια Κορέα, να είμαστε η μόνη χώρα η οποία κρατά ερμητικά κλειστό το μονοπώλιο της ανώτατης εκπαίδευσης μόνο στα κρατικά ιδρύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Σχετικά Άρθρα

Επιστρατεύονται τα ρομπότ-διασώστες!

Evripos 90FM

Σοκ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και άλλο όμηρο

Evripos 90FM

Καταγγελίες για ομαδικό βιασμό κοπέλας με διανοητική υστέρηση

Evripos 90FM