Ειδήσεις

Δωρεάν, αλλά… σάπια τα φρούτα σε μαθητές του Ηρακλείου!

Εικάζεται ότι επειδή το πρόγραμμα καθυστέρησε να υλοποιηθεί, οι μειοδότες ίσως αναγκάστηκαν να φέρουν αχλάδια από το εξωτερικό (καθώς τα συγκεκριμένα φρούτα είχαν εξαντληθεί στην ελληνική αγορά) και ίσως με τις καθυστερήσεις από τη μεταφορά να χάλασαν.

Στο πλαίσιο του μαθήματος υγιεινής διατροφής, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εφαρμόζει φέτος πρόγραμμα διανομής δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλάτας, σε 3.522 σχολεία της χώρας.

Όμως οι 148 μικροί μαθητές σε ένα σχολείο του Ηρακλείου της Κρήτης με το που άνοιξαν τα κουτιά που τους στάλθηκαν, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, αντίκρισαν σάπια φρούτα! «Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται –ούτε κατά λάθος- κουτιά με τρόφιμα ακατάλληλα για να καταναλωθούν», ανέφερε μία δασκάλα.

Πηγές, που επικαλείται το δημοσίευμα, εικάζουν ότι επειδή το πρόγραμμα καθυστέρησε να υλοποιηθεί, οι μειοδότες ίσως αναγκάστηκαν να φέρουν αχλάδια από το εξωτερικό, καθώς τα συγκεκριμένα φρούτα είχαν εξαντληθεί στην ελληνική αγορά, και ίσως με τις καθυστερήσεις από τη μεταφορά να χάλασαν.

Επίσης, πηγές επισημαίνουν ότι «πρόκειται για ένα κοινοτικό πρόγραμμα προϋπολογισμού άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που διαχειρίζεται μία συγκεκριμένη εταιρία, ασχέτως αν έδωσε το έργο σε εργολάβους. Οποιαδήποτε εταιρία θα είχε πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο για παραβάσεις κανονισμών». Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι δεν τηρήθηκαν οι συνθήκες τυποποίησης, αποθήκευσης, μεταφοράς και σήμανσης για ιχνηλασιμότητα

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Evripos 90FM

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ – Έως Παρασκευή η ανανέωση καρτών των μελών

Evripos 90FM

Κορονοϊός: Το νέο ΦΕΚ με τα μέτρα -Τι ισχύει για τις μάσκες, τι αλλάζει με τις αποστάσεις . Τι θα ισχύει για τα super market !

Evripos 90FM