Υδάτινα

Δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, η πρωταθλήτρια κόσμου κράτησε το ένα και μοναδικό κακό παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν για τον τελικό.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση ηττήθηκαν από την Ιταλία με 13-10 και ολοκλήρωσαν μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση με μετάλλιο, το ασημένιο. Δεν είναι και λίγο πράγμα να κατακτάς το πρωτάθλημα κόσμου και την αμέσως επόμενη χρονιά να είσαι φιναλίστ του Ευρωπαϊκού. Να υπενθυμίσουμε ότι η χρυσή Ολυμπιονίκης Ολλανδία δεν πέρασε καν στο προ-ολυμπιακό του 2012.

Ένα κακό παιχνίδι (έστω κι αν αυτό ήταν ο τελικός) δεν μπορεί να ακυρώσει αυτή την πολύ μεγάλη ομάδα που απέναντι στις Ιταλίδες δεν τα κατάφερε. Αυτό είναι το 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ιταλίας και το 2ο ασημένιο της Ελλάδας στα πρωταθλήματα Ευρώπης.

Η «σετεμπέλο» μας «εκτέλεσε» από τα 2 μέτρα και μας «έπνιξε» με την καταπληκτική αμυντική τακτική της.

Κακό ξεκίνημα

Η Ελλάδα προηγήθηκε με την Ψούνη, αλλά δυστυχώς μέχρι εκεί. Στην συνέχεια η Ιταλία ακουμπώντας την μπάλα στα 2 μέτρα πέτυχε γκολ και κέρδισε αποβολές που αδρανοποίησαν την ελληνική άμυνα. Ισοφάρισαν με την Μπιανκόνι, προηγήθηκαν στην παραπάνω με την Έμολο και διαμόρφωσαν το υπέρ τους 4-1 στο τέλος του πρώτου 8λέπτου με τέρματα που πέτυχαν η Αμπάτε και η Μπιανκόνι (με πέναλτι). Η εθνική μας πνίγηκε στις εντυπωσιακές προσαρμογές της ιταλικής ζώνης και δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς την φουνταριστό μας, με αποτέλεσμα να μην κερδίζουμε αποβολές και να αναλωνόμαστε σε αναιμικά περιφερειακά σουτ.

Εκτέλεση από τα δυο μέτρα

Η Ασημάκη μείωσε 4-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά και πάλι δεν μπήκαμε στο ματς. Η Κασανόβα και η Φρασινέτι από τα δυο μέτρα διαμόρφωσαν το εις βάρος μας 6-2. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι διαιτητές της αναμέτρησης Μπργκούλιαν και Γκόλιανιν έδιναν με υπέρμετρη ευκολία τις αποβολές στην Ελλάδα, ενώ δεν έκαναν το ίδιο και με τις Ιταλίδες που έπαιζαν πολύ σκληρά την Ασημάκη στα 2 μέτρα με 2 και 3 παίκτριες επάνω της.

Με κομμένα φτερά

Ήταν προφανές ότι πλέον παίζαμε με κακή ψυχολογία. Δεχόμασταν… τσάμπα γκολ και δεν σκοράραμε. Η Αμπάτε, η Μπιανκόνι από τα 2 μέτρα κι η Ντι Μάριο από την περιφέρεια δημιούργησαν διπλό σκορ στο τέλος του τρίτου 8λέπτου. Ο Γιώργος Μορφέσης άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα στην προσπάθειά του να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Διαδικαστικό οκτάλεπτο

Όταν το σκορ έγινε 11-5 με το γκολ της Αμπάτε όλα είχαν τελειώσει. Η ομάδα μας δεν είχε ούτε τα ψυχικά αποθέματα ούτε τον χρόνο για να γυρίσει το ματς. Οι Ιταλίδες χαλάρωσαν κι απολάμβαναν το θρίαμβό τους. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 13-10 που πέρασε στην ιστορία.

Η Αλεξάνδρα παίκτρια της χρονιάς, η Ντι Μάριο MVP

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη αναδείχθηκε παίκτρια της χρονιάς για την LEN και βραβεύτηκε. Η Ασημάκη ψηφίστηκε και κορυφαία παίκτρια στον κόσμο για το 2011. Πολυτιμότερη της διοργάνωσης η έμπειρη Ιταλίδα Τάνια Ντι Μάριο. Πρώτη σκόρερ του τουρνουά η Ολλανδέζα Ίφκε Φαν Μπέλκουμ με 17 τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-6, 5-10, 10-13

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς-Athletic Swimming Club Levadia-AKOL

Evripos 90FM

Εθνική πόλο: Αποθεωτική υποδοχή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Evripos 90FM

Χαλκιδαίοι Αθλητές Κατακτούν το Αζερμπαϊτζάν: Χρυσός και Ασημένιος Θρίαμβος στο Κανόε Καγιάκ!

Evripos 90FM