Κοινωνία

Ανατροπή στην υπόθεση της απόπειρας απαγωγής 13χρονης στη Ραφήνα – Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» ο 48χρονος κατηγορούμενος

Ανατροπή σημειώθηκε στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά στην απόπειρα απαγωγής 13χρονου κοριτσιού στη Ραφήνα.

Ο μοναδικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» έπειτα από έξι μήνες παραμονής στη φυλακή, καθώς βιντεοληπτικό υλικό που προσκομίστηκε στον ανακριτή που χειρίζεται τη συγκεκριμένη δικογραφία, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, Βαγγ. Καντιάνη και Πέτρο Πανταζή, τον ισχυρισμό του ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι δεν ακολουθούσε την ανήλικη με το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με την αρχική καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του και η οποία τον οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το νέο υλικό οδήγησε τον ανακριτή να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου με κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» και οι δύο συνήγοροι του 48χρονου εμφανίζονται βέβαιοι ότι «και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά».

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στην ανάκριση από το άνοιγμα των καμερών στο σημείο της καταγγελλόμενης απόπειρας αρπαγής καταδεικνύουν σύμφωνα με τους κ.κ. Καντιάνη και Πανταζή, πως:

«α) το αυτοκίνητό του (σ.σ. του 48χρονου) δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε,

β) σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε, και

γ) αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας !»

Με αφορμή τη νέα εξέλιξη οι δυο συνήγοροι του 48χρονου επισημαίνουν ακόμη τα εξής:«Τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών. Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ».

Σχετικά Άρθρα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας πρωταθλητής για το έτος 2022 στην αγωνιστική αναρρίχηση

Evripos 90FM

Ενεργοποιείται η γραμμή 1110 για αιτήματα των πολιτών από την κακοκαιρία “Ελπίς”

Evripos 90FM

Προπονητής kick boxing στην Πάτρα συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 14χρονης αθλήτριάς του

Evripos 90FM