Κοινωνία

Εκλογές 2023: Επιστρέφονται από σήμερα πινακίδες και διπλώματα

Επιστρέφονται σήμερα πινακίδες, διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας, προκειμένου οι οδηγοί να διευκολυνθούν ώστε να πάνε στους τόπους που ψηφίζουν για τις εκλογές της Κυριακής, 25 Ιουνίου. 
 
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπου Λαλούση, οι πινακίδες, οι άδειες οδήγησης και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων επιστρέφονται.
 
Όρος για να πάρει κάποιος πίσω τις πινακίδες, την άδεια οδήγησης ή την άδεια κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, αποκλειστικά για τις παραβάσεις του άρθρου 34 του ΚΟΚ (στάση και στάθμευση) και της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ΚΟΚ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.
 
Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
 
Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.
 

Σχετικά Άρθρα

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων – Δείτε ποιος δρόμος έχει κλείσει λόγω υπερχείλησης!

Evripos 90FM

Τραγωδία: Πέθανε μωράκι 4,5 μηνών στην Αγόριαννη Φωκίδας

Evripos 90FM

Ηράκλειο: Δύο βρέφη λίγων ημερών με κορονοϊό στη Μονάδα Νεογνών του ΠΑΓΝΗ

Evripos 90FM