Κοινωνία

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (5) κλοπές & (2) απόπειρες κλοπής από επιχειρήσεις, σε περιοχές της Χαλκίδας

 
Ταυτοποιήθηκαν (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά (5) κλοπές – διαρρήξεις και (2) απόπειρες κλοπής από διάφορες επιχειρήσεις, σε περιοχές της Χαλκίδας.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.
 
Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 26-09 έως 10-10-2021, οι ανωτέρω ενέχονται στη διάπραξη:
 
(4) κλοπών – διαρρήξεων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αρτοποιείο, ουζερί) και κατάστημα ρούχων, αφαιρώντας χρηματικά ποσά καθώς και
(2) απόπειρες κλοπής & (1) κλοπή – διάρρηξη από μίνι μάρκετ, όπου στις δύο περιπτώσεις της απόπειρας, έγιναν αντιληπτοί πριν ολοκληρώσουν την πράξη τους και τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως λίγες ημέρες αργότερα κατάφεραν τελικά να παραβιάσουν το εν λόγω κατάστημα και να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του, ομοίως χρηματικό ποσό.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, ενώ προέβαιναν στη θραύση των υαλοπινάκων των επιχειρήσεων, κυρίως με τη χρήση πετρών και σφυριού έκτακτης ανάγκης.
 
Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο, συνεργός των κατηγορουμένων, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
 
Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
 

Σχετικά Άρθρα

Επιμελητήριο Ευβοίας: Έγγραφο προς την κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων!

Evripos 90FM

Θεοδωρικάκος: Ισχυρή προτεραιότητα για το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια – Μειώθηκε κατά 30% η εγκληματικότητα

Evripos 90FM

Γιώργος Τράγκας: Το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του – Τι ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω των  social media!

Evripos 90FM