
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο αστυνομικός και η σύντροφός του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα (6/12) στην Αδριανούπολη.
Στο ζεύγος επιβλήθηκε ένα διοικητικό πρόστιμο που θα πληρωθεί αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, καθώς κατά την ώρα της απόφασης οι αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες (εφορία) ήταν κλειστές. Συγκεκριμένα, στο ζεύγος επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες στον καθένα (περίπου 1.600 ευρώ) και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικές λίρες (έκαστος).
Το συνολικό (50.000 λίρες Τουρκίας) ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ. Ετσι για σήμερα θα παραμείνουν στην Τουρκία. Οι τοπικές αρχές επέστρεψαν σήμερα στο ζευγάρι τα κινητά τους, αφού τα έλεγξαν, καθώς και το ΙΧ αυτοκίνητό τους από χθες.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr, ο αστυνομικός είχε πάει από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με τη σύντροφό του. Ωστόσο, οι γείτονες τους συνέλαβαν, καθώς σύμφωνα με τους γείτονες κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού
– που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του
Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση
από την πλευρά της Κυβέρνησης.
