Κοινωνία

Φάνης Σπανός – Χρ. Σταϊκούρας: Δημιουργία του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας από την Ελληνική Κυβέρνηση και Διοικητηρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!

 

Ψηφίστηκε χθες, με σχεδόν καθολική πλειοψηφία στη Βουλή των Ελλήνων, η αμοιβαία ανταλλαγή ίσων τμημάτων γης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιφανείας 2.368,50 τμ. έκαστο, στη θέση: «πρώην στρατόπεδο Τσαλτάκη» στη Λαμία, με στόχο τη διαμόρφωση εκτάσεων κατάλληλων για τη δημιουργία του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας από την Ελληνική Κυβέρνηση και Διοικητηρίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό ήταν το πρώτο και καθοριστικό βημα, ώστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αποκτήσει το σπίτι της. Τη φυσική της έδρα στην πόλη της Λαμίας! Ένα σύγχρονο Διοικητήριο, που θα στεγάζει το σύνολο των υπηρεσιών. Κυρίως όμως, ένα εμβληματικό σύμβολο του θεσμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

“Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, γιατί με ισχυρή βούληση και καλή συνεργασία καταφέραμε να δώσουμε μια ιδανική λύση για τη γη στην οποία θα ανεγερθεί το Διοικητήριο της Περιφέρειας. Μια λύση αμοιβαίου οφέλους, καθώς σαφώς εξυπηρετεί και το πολύ σημαντικό έργο του Δικαστικού Μεγάρου.

Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Θα ακολουθήσει η έκδοση όρων δόμησης, χρήσεων γης και ρυμοτομίας. Με συνεργασία και αποτελεσματικότητα, θα κατακτήσουμε και αυτόν τον μεγάλο στόχο μας!”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρουσίαση βιβλίου Δ. Πιπεργιά στην Χαλκίδα

Evripos 90FM

Την Πέμπτη πληρώνει ο ΕΛΓΑ 71 εκατ. € για τον «παγετό Άνοιξη ‘21»- Λιβανός: Με πράξεις η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες- Στα 300 εκατ. οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ την περίοδο ΄20-΄21

Evripos 90FM

Γ. Κελαιδίτης: Η καρδιά του Ελληνικού Ντοκιμαντέρ χτύπησε δυνατά τις πέντε αυτές ημέρες στο στενό του Ευρίπου !

Evripos 90FM