Κοινωνία

Μια ιστορική στιγμή για την πολιτιστική κληρονομιά της Χαλκίδας: Αποκαλυπτήρια της πλακέτας ιδρύσεως του Λαογραφικού Μουσείου

Η Χαλκίδα ετοιμάζεται να γιορτάσει μια σημαντική στιγμή για την πολιτιστική της κληρονομιά. Σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποκαλυπτηρίων της πλακέτας ιδρύσεως του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας, επί Δημαρχίας Ιωάννη Σπανού.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Δήμο Χαλκιδέων και την Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών, αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να τιμηθεί η προσπάθεια όλων όσων συνέβαλαν στην ίδρυση αυτού του πολύτιμου μουσείου. Το Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας αποτελεί έναν θησαυρό για την πόλη, καθώς φιλοξενεί ανεκτίμητα εκθέματα που αφηγούνται την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής.

Με την αποκάλυψη της πλακέτας, η πόλη αποδίδει φόρο τιμής στους ανθρώπους που με το όραμα και το έργο τους δημιούργησαν έναν χώρο όπου οι νεότερες γενιές μπορούν να έρθουν σε επαφή με την ιστορία τους και να ανακαλύψουν τις ρίζες τους.

Σχετικά Άρθρα

Εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι: Στο νοσοκομείο Παίδων το δύο μηνών κοριτσάκι, συνεχίζονται οι έρευνες για τους γονείς

Evripos 90FM

Υγιεινό σνακ για τα παιδιά: cookies με ταχίνι χωρίς ζάχαρη

Evripos 90FM

Χρ. Τριαντόπουλος: “Πιστώθηκε η πρώτη πληρωμή στο πλαίσιο του ειδικού καθεστώτος στήριξης των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας – 3,5 εκατ. ευρώ σε 672 δικαιούχους”

Evripos 90FM