Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην Αβόρανη τόπο καταγωγής του, στο Αγγελόκαστρο όπου ήταν εφημέριος αλλά και ευρύτερα στο Αγρίνιο ο θάνατος του ιερέα Γεώργιου Λαζούρα σε ηλικία μόλις 41 ετών από κορονοϊό.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας, πατέρας δυο παιδιών ήταν ανεμβολίαστος κατά της Covid-19
Ο πατήρ Γεώργιος καταγόταν από τη Νέα Αβόρανη, υπηρέτησε στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και διατέλεσε για περίπου ενάμιση χρόνο εφημέριος στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας όπου το ποιμαντικό έργο έτυχε μεγάλης αποδοχής.
Το καλοκαίρι του 2020 τοποθετήθηκε ως νέος ιερέας στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οχθίων και πρόσφατα τοποθετήθηκε ως εφημέριος στο Αγγελόκαστρο, όπου οι πιστοί δηλώνουν σοκαρισμένοι από το άκουσμα της είδησης του θανάτου του.
Ο Ιερέας είχε νοσήσει με κορωνοϊό και αρχικά είχε μεταφερθεί στην κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξαφνικά το πρωί της Τρίτης 11 Ιανουαρίου και διακομίσθηκε διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.
Δυστυχώς το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου ο πατήρ Γεώργιος Λαζούρας δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.
