Κοινωνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 10/8 στον Δήμο Χαλκιδέων

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών στον Δήμο Χαλκιδέων εκτιμάται πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) για σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, με συνεργεία να πραγματοποιούν περιπολίες στις περιοχές υψηλού κινδύνου.
Για τους ανωτέρω λόγους:
➢ Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
➢ Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
➢ Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
➢ Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά ​(οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
➢ Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
➢ Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:
Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
1. την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
2. την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
3. το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Σχετικά Άρθρα

Ολοήμερη περιοδεία του Φάνη Σπανού στον Δήμο Αγράφων

Evripos 90FM

Νεαρός με τσεκούρι απειλεί ότι θα σκοτώσει τον πατέρα του !

Evripos 90FM

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ evripos 90 fm .gr και της Μαρίας ΚΑΡΑΠΑ στην εκπομπή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ στον ΣΚΑΙ ! Για όσα συμβαίνουν στο νησί μας! Πως εξελίσσεται ο σχεδιασμός της ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας (VIDEO)

Evripos 90FM