
Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη ανωμαλία εδώ και δεκαετίες» το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ
Τα τελευταία νέα για την εγκληματικότητα στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι θετικά,σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ειδικότερα, η εγκληματικότητα σε όλη τη χώρα αλλά και στην Αττική μειώθηκε κατά 30% το 2021 σε σύγκριση με το 2018 και το 2019. Όπως επισήμανε στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η σύγκριση γίνεται με τα έτη 2018-2019 διότι το 2020 λόγω της καραντίνας επηρεάστηκε και η εγκληματικότητα.

«Γίνονται σοβαρά βήματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε ότι η αστυνομία ρίχνει το βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές στο λεκανοπέδιο όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας.
Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη ανωμαλία εδώ και δεκαετίες» το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική, στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. γιατί μεταξύ άλλων «υπάρχει και το αμετάθετο των Ελλήνων αστυνομικών».

Δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στην Ελλάδα
Αναφορικά με το πολύκροτο ζήτημα του συγχρωτισμού ατόμων πακιστανικής καταγωγής στην πλατεία Συντάγματος την Πρωτοχρονιά αλλά και τα πρόστιμα που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η αστυνομία έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.
Ακόμη, εξήγησε ότι δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στη χώρα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό, ενώ όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να βρεθούν άτομα σε ανοιχτό χώρο ή σε ένα σπίτι,αλλά αυτό που απαγορεύεται είναι να γίνονται δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
«Δεν μπορείς να μεταφέρεις στο σπίτι σου το νυχτερινό μαγαζί, να υπενοικιάσεις μηχανήματα και dj για δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα», σημείωσε.

Ο Υπουργός μίλησε για τις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια: «Η Αστυνομία έχει δράσει αποτελεσματικά στην περίπτωση της πολυετούς κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και ελευθερίας και γι’ αυτό πρέπει να είναι χώροι ασφαλείς για φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά.
Θέλω να τονίσω ότι το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί οι οικογένειες να ξοδεύουν μια περιουσία για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο να μην λειτουργεί κανονικά γιατί κάποιοι έχουν κάποιες ακραίες και περιθωριακές συμπεριφορές». Ο Υπουργός επεσήμανε ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ έδρασαν στην συγκεκριμένη περίπτωση πάρα πολύ αποτελεσματικά. Επίσης διευκρίνισε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ.
