ΔημοφιλήΕιδήσεις

Αποκλειστικό: Λιάσκος ”Η διοίκηση της ΑΑΔΕ ήταν υπεύθυνη για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης προϊσταμένης δεν την επέλεξαν οι εργαζόμενοι της ΔΟΥ Χαλκίδας”

Αποκλειστικά στον Evripo 90fm και την εκπομπή ”Τάδε Έφη” με την Έφη Ντίνη μίλησε ο κ. Λιάσκος, μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων της ΔΟΥ σε Εύβοια και Βοιωτία, αναφέρθηκε στην απόφαση βόμβα που έχει ταράξει όλο τον Νομό της Εύβοιας τα τελευταία 24ωρα με την απόφαση της διοίκησης της ΑΑΔΕ να κλείσει τη ΔΟΥ Χαλκίδας, μετά τα φαινόμενα διαφθοράς στην υπηρεσία.

Καθώς και για την τιμωρητική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους αλλά και Ευβοιώτες με το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας παρότι  εξυπηρετεί όλο το Νομό καθώς αποτελεί μια νευραλγικής σημασίας υπηρεσία, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις..

Ο κ. Λιάσκος καταδίκασε τα φαινόμενα διαφθοράς που έχουν καταγγελθεί και ζήτησε τη διερεύνηση και τιμωρία των υπευθύνων. Ωστόσο, εξέφρασε έντονη διαφωνία με την απόφαση της διοίκησης να κλείσει η ΔΟΥ Χαλκίδας, χαρακτηρίζοντάς την “τιμωρητική συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους και τους Ευβοιώτες”.

Επεσήμανε ότι η ΔΟΥ Χαλκίδας είναι η μοναδική υπηρεσία στο νομό που έχει πλήρη αρμοδιότητα για φορολογικά θέματα, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες είναι τμήματα ή γραφεία εξυπηρέτησης.

Κριτικάρισε επίσης το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2024, το οποίο δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για συγχωνεύσεις υπηρεσιών στην Περιφέρεια.

Ο κ. Λιάσκος τόνισε ότι η απόφαση για κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλκίδας “είναι σαν να αποδέχεται η διοίκηση της ΑΑΔΕ ότι όλοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ είναι διεφθαρμένοι”.

Επιπλέον, κατηγόρησε τη διοίκηση της ΑΑΔΕ για “αποποίηση ευθυνών”, καθώς η ίδια επέλεξε την προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία κατηγορείται για διαφθορά.

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο κ. Λιάσκος δήλωσε ότι ο Γενικός Διευθυντής Φορολογικών λειτουργιών που είναι αρμόδιος για τις ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα είχε επισκεφθεί την ΔΟΥ Χαλκίδας την Πέμπτη όπου και έκανε τις διαδικασίες αναπλήρωσης. Υπάρχει αυτή τη στιγμή αναπληρωτής προϊστάμενος ο οποίος θα υπογράφει ώστε να μπορέσει να λειτουργεί η υπηρεσία μέχρι την προκήρυξη της θέσης.

Ενώ λίγο πριν κλείσουν την συνομιλία τους ανέφερε οτι ΄΄αυτό που θέλουμε να αναδειχθεί είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν πρέπει να επιβάλλεται ποινή στους εργαζόμενους της ΔΟΥ Χαλκίδας και τον Ευβοιώτικο λαό για φαινόμενα διαφθοράς που αφορούν ανθρώπους που τοποθέτησε η ίδια η διοίκηση. Φταίνε αυτοί που την τοποθέτησαν  και τιμωρούν όλους τους υπαλλήλους αλλά και τον λαό της Εύβοιας ο οποίος δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τις επιλογές τις διοίκησης.”

Τέλος, ο κ. Λιάσκος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 9:30 έως τις 13:30.

 

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα στην κατοικία του πρώην προέδρου της Γερμανίας Βουλφ

Evripos 90FM

Στον Αυλώνα η πρώτη Ευρωπαϊκή Αποθήκη Ιατρικού Υλικού

Evripos 90FM

Στις Βρυξέλλες ο Φ. Σπανός: 8ο Φόρουμ για τη Συνοχή στην Ευρώπη!

Evripos 90FM