Ειδήσεις

Δήμος Χαλκιδέων και Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας συνεργάζονται για τα διατηρητέα της “συνοικίας Αγίας Παρασκευής”

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, επίσκεψη στην ιστορική συνοικία της Αγίας Παρασκευής, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας, Δημήτρη Χριστοδούλου, και συνεργάτες τους.Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αυτοψία διατηρητέων κτιρίων στην περιοχή, όπως αυτά στην οδό Σταμάτη, για τα οποία η Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Χριστοδούλου για τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις αυτές εστιάζουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.

Επιπλέον, η Δήμαρχος και ο κ. Χριστοδούλου επισκέφθηκαν την Οθωμανική Οικία στην οδό Παίδων, όπου εκτελείται έργο συντήρησης και αποκατάστασης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του έργου αναστήλωσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση για τον από κοινού σχεδιασμό περαιτέρω αξιοποίησης και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Παρασκευής. Η ιστορική σημασία των κτιρίων και η γραφικότητα της συνοικίας αναγνωρίζονται από τον Δήμο, ο οποίος, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας, φιλοδοξεί να αναδείξει την περιοχή ως πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του Δήμου Χαλκιδέων για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με παράλληλη προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Σχετικά Άρθρα

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται σοκολατένια αυγά Kinder Bueno

Evripos 90FM

Ένας αστυνομικός τραυματίας, δύο συλλήψεις μετά τον αγώνα Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ.

Evripos 90FM

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στα ΑΕΙ ! Οι φοιτητές θα εισάγονται σε σχολές και όχι σε τμήματα !

Evripos 90FM