Ειδήσεις

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στα Σχολεία του Βατώντα

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε για ακόμη μια χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Βατώτα, λίγο πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας. Εκεί, τέλεσε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου για τους μαθητές και τα νήπια του σχολείου.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος έχει καθιερώσει εδώ και πάνω από δέκα χρόνια την επίσκεψή του στο σχολείο, τιμώντας με την παρουσία του την παράδοση και την πίστη της τοπικής κοινότητας. Φέτος, τον υποδέχθηκαν ο εφημέριος της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Βατώντα, αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Παπαγρηγορίου, ο προϊστάμενος των διδασκόντων κ. Χαράλαμπος Παπανικολάου, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού, μαζί με τα νήπια του παρακείμενου Νηπιαγωγείου, συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους.

Μετά την τέλεση του Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στα παιδιά με λόγια απλά και κατανοητά, εξηγώντας τους τη σημασία και την αξία της συμμετοχής των Χριστιανών στο ιερό αυτό Μυστήριο. Προτού αναχωρήσει, μοίρασε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες, ως ευχές για υγεία και καλή τύχη.

Η επίσκεψη του Μητροπολίτη Χρυσόστομου στο Δημοτικό Σχολείο Βατώτα αποτελεί μια σημαντική παράδοση για την τοπική κοινότητα, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ της Εκκλησίας και του σχολείου και προσφέροντας στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα πίστης και ηθικής.

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Οι επιστήμονες της BioNTech αποκαλύπτουν πώς αναπτύχθηκε το εμβόλιο

Evripos 90FM

Τα ζώα της Ελλάδας αποκτούν τους δικούς τους συνηγόρους

Evripos 90FM

Παρουσιάστηκε στις αρχές ο 28χρονος Ρομά που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη

Evripos 90FM