Ειδήσεις

ΕΚΑΒ: Ανοίγει η πλατφόρμα για 250 προσλήψεις – Ενίσχυση με μοτοσικλετιστές στο Αιγαίο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ, καθώς εξακολουθούν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιστατικά που υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για την ενίσχυσή του.

 

Με την υπογραφή του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσληψη 250 διασωστών με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Οι επικουρικοί εργαζόμενοι θα υπογράψουν διετείς συμβάσεις και θα επανδρώσουν το ΕΚΑΒ στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πλατφόρμα που άνοιξε για την επιλογή επικουρικού προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, μέσω της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 28 Ιουλίου.

Στη συνέχεια, θα απαιτηθεί τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα για την επεξεργασία των αιτήσεων και τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Έτσι, οι οι 250 νέοι διασώστες δεν αναμένεται να πιάσουν δουλειά στα ασθενοφόρα πριν από τον 15Αύγουστο, ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξει τόσο μεγάλη ανταπόκριση και οι αιτήσεις που θα γίνουν να μην καταφέρουν να υπερκαλύψουν τις 250 θέσεις.

Ενισχύονται τα νησιά του Αιγαίου και η Περιφέρεια
Εντωμεταξύ, 110 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από ολιγοήμερη εκπαίδευση έπιασαν δουλειά σε 36 Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας, αλλά και 7 Τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.

Μέσα στην εβδομάδα, μάλιστα, αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία ακόμη 35 στελέχη των Ε.Δ.

Την ίδια στιγμή, νησιά του Αιγαίου, όπως η Σύρος, η Νάξος, η Μύκονος και η Σαντορίνη ενισχύθηκαν από χθες Δευτέρα (17/7) με διασώστες – μοτοσυκλετιστές της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης.

Μετά τις 25 Ιουλίου, αναμένεται να ενισχυθούν αντίστοιχα οι Τομείς του ΕΚΑΒ σε νησιά, όπως η Πάρος και η Ρόδος.

Οι διασώστες με τα δίκυκλα, αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην παροχή επείγουσας φροντίδας και να περιορίσουν το φαινόμενο άνθρωποι να χάνονται αβοήθητοι, λόγω καθυστέρησης ασθενοφόρων.

Η ευελιξία μάλιστα στη μετακίνηση, την οποία τους παρέχει το μέσο (μοτοσυκλέτα) που χρησιμοποιούν, τους βοηθά να φτάνουν άμεσα στα επείγοντα περιστατικά για να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες, ώστε να σταθεροποιήσουν τον ασθενή, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο που θα τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Βαγγέλης Κούκουζας: Χιλιάδες καλάθια με ευβοϊκά προϊόντα θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο προσφέροντας στον καταναλωτή την δυνατότητα να γευτεί τους θησαυρούς της ευβοϊκής γης

Evripos 90FM

Σενάρια για κυβέρνηση ηττημένων-ειδικού σκοπού για διερεύνηση των υποκλοπών

Evripos 90FM

Youth Pass: Επίδομα 150€ για τους 18 και 19 χρονών

Evripos 90FM