Τοπικά νέα

Υποβολή δύο νέων τοπικών προγραμμάτων LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 για την ΠΕ Εύβοιας

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ολοκλήρωσε τη διαδικασία υποβολής των αναγκαίων φακέλων για τα δύο νέα τοπικά προγράμματα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 που καλύπτον το σύνολο σχεδόν της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της πρόσκλησης που είχε δημοσιεύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Το ένα πρόγραμμα αφορά στην περιοχή της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων (πλην της Δημοτικής Ενότητας Χαλκίδας), Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας & Ιστιαίας-Αιδηψού και έχει πληθυσμό που πλησιάζει τα 110.000 άτομα.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας και Σκύρου η οποία καλύπτει τα διοικητικά όρια των Δήμων Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου και Σκύρου και έχει πλησθυμό που πλησιάζει τα 44.000 άτομα. Το πρόγραμμα υποβλήθηκε από την Κοινοπραξία των εταιριών Αναπτυξιακή Εύβοιας ΑΕ- Σκαπάνη ΑΕ-Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου

Ο στόχος και των δύο προγραμμάτων είναι η στήριξη του τοπικού πληθυσμού με δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης της καθημερινότητας του με κεντρικό άξονα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής παρέμβασης.

Η Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εύβοιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους τοπικούς φορείς από τους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού, της κοινωνικής οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού και τους υπόλοιπους κλάδους της τοπικής οικονομίας αλλά και όλους τους πολίτες της Εύβοιας και της Σκύρου που συμμετείχαν με τις προτάσεις τους στις ενέργειες διαβούλευσης που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2022 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Ευελπιστώντας στη θετική αξιολόγηση των προτάσεων μας για την ανάπτυξη της Εύβοιας, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, με επόμενο σταθμό την κατάρτιση πρότασης CLLD-LEADER για τις αλιευτικές περιοχές της Εύβοιας.

 

Σχετικά Άρθρα

Σ.Κεδίκογλου: Δυναμική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας συνολικού ύψους 654.000 €

Evripos 90FM

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Χαλκίδα

Evripos 90FM

Σεισμοί στη Θήβα – Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται να «ξυπνήσουν» μεγαλύτερα ρήγματα

Evripos 90FM