Ειδήσεις

«Επεσαν» για πάνω από μια ώρα Facebook, Messenger και Instagram – Πτώση πάνω από 1,5% στη μετοχή της Meta μετά το παγκόσμιο πρόβλημα

«Επεσαν» για πάνω από μία ώρα το Facebook, το Instagram και το Messenger με χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό να καταγράφουν προβλήματα συνδεσιμότητας πολύ δε ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι κάποιος τους έχει χακάρει τον λογαριασμό.

Στην Ελλάδα λίγο μετά τις 17:00 καταγράφηκαν περισσότερες από χιλιάδες αναφορές από χρήστες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης στο Facebook.

To Reuters μετέδωσε στις 17:41 ότι παρατηρήθηκαν περισσότερες από 500.000 αναφορές στον κόσμο για το Facebook και 47.000 αναφορές για το Instagram. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσες.

Λίγο μετά τις 18:20, οι χρήστες επανάκτησαν τη δυνατότητα πρόσβασης.

Μeta: Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα
Η σελίδα κατάστασης της Meta υποδήλωνε ότι τα προϊόντα της εταιρείας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. «Έχουμε επίγνωση ενός προβλήματος που επηρεάζει το Facebook Login. Οι ομάδες μηχανικών μας αναζητούν ενεργά την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η σελίδα.

Σύμφωνα με σειρά διεθνών ΜΜΕ, από τη Meta έχει ζητηθεί να σχολιάσει την εξέλιξη, αλλά προς τον παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση που να δίνει διευκρινίσεις για το πρόβλημα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Meta, Αντι Στόουν, ανάρτησε μήνυμα στο Χ, λέγοντας: «Γνωρίζουμε ότι άνθρωποι έχουν πρόβλημα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τώρα».

 

Τι είδαν οι χρήστες στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα οι χρήστες του Facebook και του messenger είδαν τους λογαριασμούς τους να αποσυνδέονται λίγο λεπτά μετά τις 17:00.

Ειδικότερα, οι σελίδες ζητούσαν από τους χρήστες να συνδεθούν εκ νέου κι όταν το έκαναν, εμφανιζόταν το μήνυμα ότι «ο κωδικός πρόσβασης που γράψατε δεν είναι σωστός» ή «η συνεδρία έληξε».

Οι New York Times τονίζουν σε σχετικό δημοσίευμα ότι «η διακοπή λειτουργίας έρχεται εν όψει της προθεσμίας που λήγει την Τετάρτη για τη Meta και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Google, να συμμορφωθούν με την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές, έναν νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στην αύξηση του ανταγωνισμού στην ψηφιακή οικονομία. Ο νόμος απαιτεί από τις εταιρείες να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένα από τα προϊόντα τους, έτσι ώστε οι μικρότεροι ανταγωνιστές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στους χρήστες τους».

 

Η τιμή της μετοχής της Meta υποχώρησε κατά περισσότερο από 1,55% μετά τις αναφορές για τη διακοπή πρόσβαση στο Facebook και το Instagram.

Η μετοχή υποχώρησε κατά 1,55%, αν και αργότερα σταθεροποιήθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Νέα συστήματα κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων

Evripos 90FM

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας! Τι δήλωσε ο Δήμαρχος

Evripos 90FM

K. Μητσοτάκης: Σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες μέσα στην τάξη !

Evripos 90FM