Ειδήσεις

Εύβοια: Ξεκινούν σήμερα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Την Κυριακή ανοικτά τα καταστήματα

Ξεκινούν σήμερα 10 Ιουλίου οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις, όπως προβλέπεται και από το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και θα διαρκέσουν έως και 31 Αυγούστου.

 

Σημειώνεται ότι την πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 16 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά.

Τι ισχύει για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις

Έχετε κατά νου ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων επιτρέπεται η αναγραφή τόσο της παλαιάς όσο και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση. Επιπλέον, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Εάν προσφέρονται μειωμένες τιμές για περισσότερο από το 60% των πωλούμενων προϊόντων, τότε η αναφορά του ποσοστού έκπτωσης είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού.

Ο τρόπος υπολογισμού και αναγραφής της μειωμένης τιμής πρέπει να είναι ακριβής.

Τι να προσέξετε

Όπως υπενθυμίζει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) σε σχετική της ανακοίνωση, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αγορές μας: «Όπως κάθε φορά τονίζουμε, οι καταναλωτές θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την περίοδο αυτή, έτσι ώστε να ψωνίζουμε με πραγματικές εκπτώσεις και για προϊόντα ίδιας ποσότητας και ποιότητας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΥΒΟΙΑ: Στους 16 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα – Βελτίωση από το απόγευμα

Evripos 90FM

Έπεσε από την ταράτσα ξενοδοχείου στην Ομόνοια, με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά – Τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί

Evripos 90FM

Αστυνομικός σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Αττική Οδό

Evripos 90FM