Ειδήσεις

Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας – Μήνυμα από το 112 εκκενώνεται η παραλία Σαράντη

Σήμερα το πρωί, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως ξέσπασε, κάτω από άγνωστα αίτια, πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση. Έχουν κινητοποιηθεί 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας στάβλος που βρίσκεται στο σημείο, κάηκε, όμως δεν είναι γνωστό αν κάποιο ζώο τραυματίστηκε.

Επίσης, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής. Γράφει: «Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη, απομακρυνθείτε προς Θίσβη».

Επίσης, μήνυμα από το 112 εστάλη για εκκένωση παραλίας. «Αν βρίσκεστε στην Παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας»

Αρτοποιός: «Η φωτιά κατευθύνεται στην παραλία Σαράντη, φύγετε, μιλάμε για ακραίες συνθήκες»
 
«Είναι δύσκολο μέτωπο, παρακαλούμε τους κατοίκους να ακούσουν τα μηνύματα (112), να φύγουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.
 
Η πυρκαγιά κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στην παραλία Σαράντη με βάση τη φορά των ισχυρών ανεμών, 9 Μποφόρ. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί άπαντες για μια ώρα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή» επισήμανε.
 
Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού και αλιευτικά
 
Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται δύο πλωτά του λιμενικού τρία αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαράντη στη Βοιωτία, προς παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί, λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

Σχετικά Άρθρα

Εκταμιεύεται χρήμα για φάρμακα και υλικό στα δημόσια νοσοκομεία

Evripos 90FM

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν απ’ το νέο φόρο στα ακίνητα

Evripos 90FM

Τραγωδία! 64χρονος κάηκε ζωντανός στην προσπάθεια να κάψει κλαριά

Evripos 90FM