Ειδήσεις

Β. Εύβοια: Η Ανασυγκρότηση! Δευτέρα και Τρίτη ο Σταύρος Μπένος στις πληγείσες περιοχές!

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Evripos 90fm.gr  και στο πλαίσιο των εντολών που έχει δώσει ο κ. Μητσοτάκης, την Δευτέρα και την Τρίτη  κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου:

 

ο Επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης Εύβοιας Στ.Μπένος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρ. Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Φ. Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γ. Τσαπουρνιώτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γ.  Κοντζιάς και οι υπηρεσιακοί παραγόντες, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στους πληγέντες δήμους και εν συνεχεία σύσκεψη για την περαιτέρω πορεία των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και της αποκατάστασης των συνεπειών στο περιβάλλον και στην οικονομία της περιοχής.

 Στις 11 το πρωί της Δευτέρας το κλιμάκιο θα επισκεφθεί τον πολύπαθο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

 

 Την Τρίτη στις 11 το πρωί οι συμμετέχοντες στο κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφτούν τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, όπου το αποτύπωμα των καταστροφών είναι επίσης έντονο.Σύμφωνα με πληροφορίες η προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, Σταύρος Μπένος, θα τονίσει ότι “οποιεσδήποτε παρεμβάσεις υλοποιούνται και υλοποιηθούν στο μέλλον, θα πρέπει να έχουν έναν ολιστικό αλλά και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και ότι είναι σε εξέλιξη υλοποίησης οι φάσεις του συγκεκριμένου σχεδίου που έχει εκπονηθεί και προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της Β. Εύβοιας.Ένα σχέδιο που βασίζεται κυρίως στην εμπειρία που έχει καταγραφεί από την Ε.Ε με βάση τις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις”.

 Ο Επικεφαλής της Επιτροπής ανασυγκρότησης, σύμφωνα με πληφορορίες μας, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αυξηθεί το “buget” πέραν των 80.000.000 ευρω που είναι διαθέσιμα στο περιφερειακό πρόγραμμα. Θα επιμείνει δε στο ότι ο μεταβατικός κύκλος – όπως τον έχει προδιορίσει, που περιλαμβάνει τη δεύτερη φάση μετά τις άμεσες παρεμβάσεις και τις αποζημιώσεις – θα έχει μια χρονική διάρκεια 2 ετών και από κει και πέρα θα ξεκινήσει η οριστική αποκατάσταση.

Ο κ. Μπένος που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, όπως μας μετέφεραν κυβερνητικές πηγές, ενημερώνει τον κ. Μητσοτάκη σε πραγματικό χρόνο καθώς η αποκατασταση του περιβάλλοντος και των οικονομικών επιπτώσεων για τους πολίτες της Εύβοιας, αποτελεί μια απ΄τις πρώτες του προτεραιότητες.

Την προσωπικότητα και την εργατικότητα του κ. Μπένου είχε επισημάνει και ο κ. Στυλιανίδης στις αποκλειστικές δηλώσεις που είχε κάνει στον Evripo 90fm.gr. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόνισε την εξαιρετική συνεργασία που έχει και με τον κ. Τριαντόπουλο, κάνοντας λόγο για μια αποτελεσματική συνεργασία και ομάδα. 

 

Σχετικά Άρθρα

Ζεμπίλης: “Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι οι διαδικασίες αποζημίωσης τρέχουν γρηγορότερα σε σχέση με προηγούμενες φυσικές καταστροφές” (video)

Evripos 90FM

Απογραφή: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση – Plan B με τηλεφωνικές συνεντεύξεις

Evripos 90FM

Δημιουργούνται 12.000 νέες θέσεις εργασίας στην κοινωνική επιχειρηματικότητα

Evripos 90FM