Ειδήσεις

ΛΑΜΙΑ: Δραματικές στιγμές στην ΠΑΘΕ – Λεωφορείο παραδόθηκε στις φλόγες, σώοι οι επιβάτες

Τουριστικό λεωφορείο παραδόθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2024, κοντά στο τούνελ της ΠΑΘΕ, πάνω από την Στυλίδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε από τη μηχανή του οχήματος και γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το λεωφορείο, προκαλώντας την ολική του καταστροφή.

Ευτυχώς, οι επιβάτες και ο οδηγός πρόλαβαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Ωστόσο, η φωτιά προκάλεσε σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση στον ΠΑΘΕ, με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στο τμήμα από τον κόμβο της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον κόμβο της Στυλίδας. Η Τροχαία εκτρέπει τα οχήματα σε παρακαμπτήριες οδούς, ενώ οι οδηγοί καλούνται να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η πυρκαγιά συνοδεύτηκε από εκρήξεις, πιθανότατα από τα ελαστικά του λεωφορείου ή από φιάλες υγραερίου που τυχόν υπήρχαν στο όχημα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία.

Η εκτεταμένη φωτιά και οι πυκνοί καπνοί δημιούργησαν προβλήματα ορατότητας στην περιοχή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος στον δρόμο, καθώς εκείνη την ώρα κινούνταν πολλά οχήματα, κυρίως φορτηγά.

Συνιστάται στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή ατυχημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα θέμα – θέμα

Evripos 90FM

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Evripos 90FM

Η ελληνική πρόταση είναι «μια καλή βάση» για συμφωνία, λένε Γερμανοί βουλευτές

Evripos 90FM