Ειδήσεις

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί επικίνδυνο ποτήρι από μελαμίνη

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ζήτησε την άμεση ανάκληση ποτηριού και κάλεσε τους καταναλωτές που το έχουν αγοράσει, να μην το χρησιμοποιήσουν. Η απόφαση του ΕΦΕΤ αφορά ποτήρι νερού από μελαμίνη, κόκκινου χρώματος Νο59, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΕΒΙΒΑΚ, στα Οινόφυτα.
 
Ύστερα από τον εργαστηριακό έλεγχο που διενήργησε η Β’ Χημική Υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπιστώθηκε πως το ποτήρι «είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς βρέθηκε ειδική μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν το μέγιστο νομοθετικό όριο για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα και διαπιστώθηκε ότι η σταθερότητα του υλικού είναι ανεπαρκής», τονίσθηκε σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.
 
Για αυτό τον λόγο, ο Φορέας ζήτησε από την επιχείρηση να προχωρήσει σε άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την αγορά, ενώ, συνεχίζονται οι έλεγχοι.
 
 

Σχετικά Άρθρα

Νεκρός βρέθηκε ο Σήφης Βαλυράκης

Evripos 90FM

Στις πρώτες θέσεις η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας με τις καλύτερες επιδόσεις στην έκδοση συντάξεων

Evripos 90FM

Χ. Στυλιανίδης : « Οι άνθρωποι στην Εύβοια βίωσαν ένα πολύ τραυματικό καλοκαίρι, μία τραυματική εμπειρία, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται.»

Evripos 90FM