Πολιτική

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Τι αλλάζει σε ψηφοδέλτια και νέα κόμματα – Νέα τμήματα για τους ετεροδημότες

Χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έδωσε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία.
 
«Αυτό το οποίο πρέπει να προσέξουμε όλοι μας είναι ότι δεν θα είναι τα ίδια ψηφοδέλτια. Ο κάθε αρχηγός του κόμματος θα τοποθετήσει τους βουλευτές με τη σειρά που αυτός επιθυμεί, είτε με τη σειρά εκλογής -που συνήθως έτσι γίνεται- ή αν θελήσει να κάνει κάποια αλλαγή είναι δικαίωμά του να την κάνει», σημείωσε ο κ. Σταυριανουδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
 
Όπως επεσήμανε, σε περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος ξεχαστεί και βάλει σταυρό, τότε θα είναι στην ευχέρεια του δικαστικού αντιπροσώπου να αποδεχθεί ως έγκυρο το ψηφοδέλτιο.
 
Όσον αφορά στα εκλογικά τμήματα, διευκρίνισε ότι θα είναι τα ίδια πλην αυτά για τους ετεροδημότες, όπου εκεί θα προστεθούν περίπου 31.000 νέες αιτήσεις στις 115.000 που υπήρχαν μέχρι τώρα.
 
Αναφορικά με τα κόμματα που θα πάρουν για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, διευκρίνισε ότι και αυτά θα κατέλθουν στις εκλογές με λίστα των υποψηφίων τους. «Οι βουλευτές θα είναι με τη λίστα που θα υποβάλει ο αρχηγός του κόμματος», πρόσθεσε.
 
Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να κοιτάξουν στη σχετική εφαρμογή του gov.gr για το πού θα ψηφίσουν, γιατί ενδέχεται να αλλάξουν τα εκλογικά τμήματα.
 

Σχετικά Άρθρα

Κ. Μητσοτάκης: Νέος οδικός άξονας Χαλκίδας – Στροφυλιάς!

Evripos 90FM

Ποιοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ

Evripos 90FM

Σοφία Νικολάου: Πορεύτηκα με διαφάνεια – Οσοι θέλησαν να με πλήξουν με χτυπήματα κάτω από τη μέση θα με βρουν μπροστά τους σύντομα.

Evripos 90FM