Πολιτική

Η Κατερίνα Καζάνη φέρνει στη βουλή την ένταξη των σχολείων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στα έργα αποκατάστασης από τις κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias”.

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Καζάνη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, φέρνοντας στο προσκήνιο το ζήτημα της ένταξης των σχολικών μονάδων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στα έργα αποκατάστασης από τις κακοκαιρίες “Daniel” και “Elias”.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής τους στην περιοχή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Σταϊκούρας, και ο αρμόδιος Υφυπουργός, κος Ταχιάος, ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν τα σχολικά κτήρια από τις κακοκαιρίες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώθηκε επίσης γραπτώς, μέσω επιστολής. Ο Υπουργός κος Σταϊκούρας δεσμεύτηκε να μελετήσει την ένταξη των ζημιών στα έργα αποκατάστασης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του αιτήματος.

Λόγω των ζημιών, η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών τίθεται σε κίνδυνο, ενώ παράλληλα, δυσχεραίνεται σημαντικά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Συνεπώς, η κα Καζάνη έθεσε την ακόλουθη ερώτηση:

  1. Έχει λάβει το αρμόδιο Υπουργείο απόφαση για την ένταξη των ζημιών στα σχολικά κτήρια, που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες, στα έργα αποκατάστασης;

Η κα Καζάνη τονίζει την άμεση ανάγκη για αποκατάσταση των ζημιών στα σχολικά κτήρια, διασφαλίζοντας την ασφαλή και απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία. Η παρέλευση τόσων μηνών χωρίς ουσιαστική πρόοδο εγείρει ανησυχίες για την προτεραιότητα που δίνεται στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η ένταξη των σχολικών μονάδων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στα έργα αποκατάστασης αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινώσεις Φ. Σπανού σήμερα για το νότιο οδικό άξονα της Εύβοιας

Evripos 90FM

Στην 29η Διεθνή Έκθεση Agrotica Expo ο Σίμος Κεδίκογλου (βίντεο)

Evripos 90FM

Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ελαχιστο εγγυημένο εισόδημα

Evripos 90FM