Πολιτική

Ο Σ. Κεδίκογλου στο ΕΠΑΛ Μαντουδίου – Κατασκεύασαν drones που θα επιβλέπουν τα δάση!

 

Μαθητικά drones θα επιβλέπουν τα δάση στην Εύβοια

Στο 1ο ΕΠΑΛ Μαντουδίου βρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, ώστε να δει από κοντά το εξαιρετικό σύστημα για εναέριες περιπολίες drone με θερμική κάμερα για την πρόληψη πυρκαγιών. 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου που το υλοποίησαν με επικεφαλής τον καθηγητή πληροφορικής κ. Παπαχρήστο Χρήστο. Το εν λόγω σύστημα, δημιουργεί και αναπτύσσει δραστηριότητες με επισκέψεις σε κατεστραμμένα μνημεία, σε έργα αποκατάστασης και προστασίας του δάσους. Είναι ένα πρότζεκτ με εναέριες περιπολίες drone με θερμική κάμερα για την πρόληψη πυρκαγιών.

“Μόνο περηφάνια για τα παιδιά του ΕΠΑΛ Μαντουδιου, που με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κατασκεύασαν drones με θερμοκαμερα για την επιτήρηση κ προστασία των δασών μας”, δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Οι μαθητές σε όλη την διάρκεια του έτους εργάστηκαν επιλέγοντας τον εξοπλισμό και υλοποιώντας μία πρότυπη εφαρμογή η οποία θα αναγνωρίζει την εστία φωτιάς από την έκλυση θερμοκρασίας μέσω της θερμοκάμερας του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ειδοποιώντας την πυροσβεστική υπηρεσία, το δασαρχείο, εθελοντικές ομάδες κλπ

Σχετικά Άρθρα

Παρουσιάζει τον συνδυασμό του τη Παρασκευή ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης

Evripos 90FM

«Ναι» σε επιμήκυνση, όχι σε «κούρεμα» από τον Ρεν

Evripos 90FM

Ιωάννης Καλαβρής: Εγκαίνια πολιτικού γραφείου στα Ψαχνά

Evripos 90FM