Πολιτική

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου Φέρνει στο Κοινοβούλιο το Θέμα της Αναγνώρισης και Στήριξης των Εθελοντών Διασωστών

Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Συμεών Κεδίκογλου, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, με σκοπό να αναδείξει το καίριο ζήτημα της αναγνώρισης και της ουσιαστικής στήριξης από την Πολιτεία του έργου των εθελοντών διασωστών.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Κεδίκογλου τονίζει την αυξανόμενη συχνότητα και ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων, συνεπεία της κλιματικής κρίσης, φαινόμενα που φέρνουν στο προσκήνιο την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών διασωστών. Επισημαίνει ότι, παρά την ανιδιοτελή προσφορά τους, οι εθελοντές αυτοί αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων, όπως η έλλειψη κάλυψης εξόδων, η ανεπαρκής εκπαίδευση και η άνιση μεταχείριση σε σχέση με την χορήγηση αδειών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κεδίκογλου θέτει τέσσερα καίρια ερωτήματα προς τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας:

  1. Πώς γίνεται η αξιολόγηση των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της διάσωσης;
  2. Πώς πιστοποιείται η κατάλληλη εκπαίδευση των εθελοντών διασωστών;
  3. Υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής σε επιχειρήσεις διάσωσης (μετακίνηση, διαμονή, εξοπλισμός);
  4. Θα μπορούσε να θεσπιστεί η χορήγηση, υπό προϋποθέσεις, υποχρεωτικής άδειας από τον εργοδότη σε εθελοντές διασώστες που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης;

Η πρωτοβουλία του κ. Κεδίκογλου αγγίζει ένα κρίσιμο ζήτημα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για θεσμική αναγνώριση και ουσιαστική στήριξη των εθελοντών διασωστών. Η προσφορά τους στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι αδιαμφισβήτητη. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους, διασφαλίζοντας τα απαραίτητα εφόδια και τις θεσμικές ρυθμίσεις για την εύρυθμη και αποτελεσματική άσκηση του έργους τους.

Σχετικά Άρθρα

Αλβανικά ΜΜΕ: Αθήνα και Σκόπια συμφώνησαν στην ονομασία «Νέα Μακεδονία»

Evripos 90FM

Σε απόγνωση οι φορολογούμενοι -Αλλοι πήραν το χαράτσι, άλλοι θα το πληρώσουν

Evripos 90FM

Αναβάθμιση του λιμένα Ιτέας: Έναρξη κατασκευής με παρουσία πολιτικών και αξιωματούχων.

Evripos 90FM