Πολιτική

Συνεργασία Δήμου Χαλκίδας και ΕΣΕΕ: Κοινός στόχος η τόνωση της τοπικής αγοράς

Χθες, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με τη συμμετοχή της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.

Στην ομιλία της, η κα Βάκα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου και των τοπικών εμπορικών και επιχειρηματικών φορέων.

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος παρουσίασε τους στόχους του Δήμου για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

“Ως Δημοτική Αρχή”, δήλωσε η κα Βάκα, “θέλουμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε, με κάθε δυνατό τρόπο, τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο. Για το σκοπό αυτό, θέσαμε ως στόχο μας τη δημιουργία μίας νέας Χαλκίδας.

Έχουμε, βεβαίως, ένα πανέμορφο παραλιακό μέτωπο, όμως το κέντρο της πόλης μας υπέφερε λειτουργικά και αισθητικά, γεγονός που αποτελούσε τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη.”

Συνεχίζοντας, η κα Βάκα αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας, όπως:

  • Η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και της παρακείμενης πλατείας Εμπόρων.
  • Το έργο ανάπλασης εμπορικών οδών με τίτλο “Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου”.
  • Η ανάπλαση της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Η πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων, για την οποία οι διαδικασίες δημοπράτησης βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Στόχος μας”, τόνισε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, “είναι η δημιουργία ενός μεγάλου, όμορφου, λειτουργικού, φιλικού και προσβάσιμου εμπορικού κέντρου, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του Δήμου μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλα αυτά τα έργα θα δώσουν μία ουσιαστική ώθηση στην τοπική αγορά.

Ας μην ξεχνάμε”, κατέληξε η κα Βάκα, “ότι όλοι μας αποτελούμε μέλη μίας μεγάλης οικονομικής αλυσίδας. Μία αλυσίδα που οφείλει να είναι ισχυρή, προκειμένου να διασφαλίζει την ευημερία των πολιτών σε κάθε περιοχή.”

Σχετικά Άρθρα

Σ. Κεδίκογλου: Είναι εθνικής σημασίας η στήριξη των παραγωγών

Evripos 90FM

Σ.Κεδίκογλου στην έκθεση FoodExpo 2023: «Στόχος μας η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς μας τομέα»

Evripos 90FM

Σκύρος – Μαυρίκος: Συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Evripos 90FM