Πολιτική

Ομόφωνο “Όχι” στην υποβάθμιση της ΔΟΥ Χαλκίδας από το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε ομόφωνο ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας τάχθηκε ενάντια σε κάθε σκέψη υποβάθμισης της ΔΟΥ Χαλκίδας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, με την παρουσία πλήθους πολιτών και εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΟΥ.

Αφορμή για την έκδοση του ψηφίσματος αποτέλεσε η φημολογία περί επικείμενης υποβάθμισης της ΔΟΥ, θέμα που προκάλεσε έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Τον λόγο έλαβε αρχικά η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΟΥ Χαλκίδας, κ. Κατερίνα Κυριάκου-Καλαμιώτη, η οποία ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η υποβάθμιση της ΔΟΥ θα αποτελούσε δυσμενέστατη εξέλιξη, τόσο για τους πολίτες όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κα. Έλενα Βάκα, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην υποβάθμιση της ΔΟΥ. Η κα. Βάκα τόνισε την άριστη λειτουργία της ΔΟΥ Χαλκίδας, την ικανότητα και την αφοσίωση του προσωπικού της, καθώς και τη ζωτική σημασία που έχει η ΔΟΥ για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ολόκληρη την Εύβοια.

Συμπληρώνοντας, η κα. Βάκα διάβασε το ψήφισμα που συνέταξε η Δημοτική Αρχή, το οποίο καλεί τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή, να επανεξετάσει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της ΔΟΥ Χαλκίδας. Το ψήφισμα θα κοινοποιηθεί επίσης στον αρμόδιο Υπουργό και στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μετά από ομόφωνη ψηφοφορία, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας έστειλε ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ΔΟΥ Χαλκίδας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης και ενίσχυσης της εύρυθμης λειτουργίας της για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Με ενέργειες του ΥΠΑΑΤ αυξήθηκε στο 96,60% το ποσοστό απορρόφησης των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020

Evripos 90FM

Σε ειδικό ταμείο θα πάει η στήριξη της Ελλάδας

Evripos 90FM

Εξέλιξη στα κτιριακά ζητήματα των ΕΠΑ.Λ και των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Χαλκίδας: Προτεραιότητες για τη Δημοτική αρχή

Evripos 90FM