Πολιτική

Σταθερή και ξεκάθαρη η θέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την κατασκευή ΟΕΔΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

Διευκρίνιση σχετικά με την υπ’ αριθμ. ΑΠΟΦΑΣΗ 1057_2023 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περί διορισμού δικηγόρου προς εκπροσώπηση της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» στο Συμβούλιο της Επικρατείας [σχετικά με την Αίτηση Ακύρωσης του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δήμος Τανάγρας»].
 
Στην 37η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα κατά το 4ο θέμα συζητήθηκε ο ορισμός δικηγόρου εν όψει της υπ’ αριθμ. 2082/2022 αίτησης ακύρωσης του Δήμου Τανάγρας κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1341/170054/1-08-2022 απόφασης του Προϊστάμενου της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, περί τροποποίησης της με αριθμ. πρωτ. 1358/171822/24-08-2021 Βεβαίωσης Χωροθέτησης Συστήματος Περιβαλλοντικών Υποδομών .
 
Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει λάβει σαφή αρνητική θέση σχετικά με την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης βιομηχανικών Αποβλήτων (ΟΕΔΒΑ) στο Δ. Τανάγρας», με την υπ’ αριθμ. 14/2022 Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.
2. Η υπηρεσία εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 1341/170054 απόφαση περί τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 1358/171822/24-08-2021 βεβαίωσης χωροθέτησης συστήματος περιβαλλοντικών υποδομών κατά της οποίας προσέφυγε ο Δήμος Τανάγρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
3. Η Οικονομική Επιτροπή υποχρεούται βάσει Νόμου να αποφασίζει την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε κάθε εκδίκαση προσβαλλόμενης πράξης των υπηρεσιών της. Συνεπώς, ήταν νομικά επιβεβλημένη απόφαση παρουσίας δικηγόρου κατά την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης.
4. Ο ορισμός δικηγόρου δεν συνεπάγεται αυτοδικαίως την υπεράσπιση εκ μέρους του της προσβαλλόμενης πράξης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η θέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει αποτυπωθεί με ξεκάθαρο τρόπο μέσα από το κορυφαίο συλλογικό της όργανο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο δεσμεύει και όλα τα υποκείμενα μονοπρόσωπα και συλλογικά της όργανα, πολιτικά και υπηρεσιακά.
5. Εξάλλου, όπως ρητά ανέφερε ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κος Άρης Τασιός κατά τη συζήτηση του θέματος, η εν λόγω απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα περιλαμβάνεται στην εισήγηση του νομικού εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα.  
Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω διατίθεται στο κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (youtube) μαγνητοσκοπημένη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 
Καταληκτικά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Αρχή ουδέποτε μετακινήθηκαν από την ρητά και δημόσια εκπεφρασμένη θέση τους σχετικά με την αδειοδότηση και κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας. 
 

Σχετικά Άρθρα

Εντονη διαφωνία Κοτζιά – Σταϊνμάγερ για το κατοχικό δάνειο

Evripos 90FM

Νέα παρέμβαση Σ. Κεδίκογλου: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην Εύβοια για τις ζημιές σε ελαιόδεντρα από τον παγετό το 2022

Evripos 90FM

FAZ: Η Μέρκελ θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα – Βρίσκει συμπαθητικό τον Τσίπρα

Evripos 90FM