ΕιδήσειςΥγεία

Ψαχνά: Δράση του «Βοήθεια στο σπίτι» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας – Ιατρικοί έλεγχοι 9 Απριλίου

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας, η οποία αποτελεί υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η υγεία στη ζωή και την ευημερία κάθε ανθρώπου.

Το «Βοήθεια στο σπίτι» μέσω του ΚΕΠ Υγείας του Δ. Διρφύων Μεσσαπίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρες 9:00-14:00, στα γραφεία Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αγγ.Γοβιού 4 στα Ψαχνά, μια σειρά δράσεων και προληπτικών εξετάσεων προκειμένου να τιμήσει αυτή την σπουδαία ημέρα αλλά και να συμβάλλει στην προώθηση των αξιών της πρόληψης και της καλής υγείας των συμπολιτών μας.

Η δράση θα περιλαμβάνει:

Ιατρικούς ελέγχους, που είναι: σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρηση ολικής χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και μετρήσεις κρεατινίνης και e-GFR που αφορούν τον έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας καθώς και εκτίμηση μέσω ερωτηματολογίου για την εμμηνόπαυση, την οστεοπόρωση, τον σακχαρώδη διαβήτη και θα διενεργούνται από τις νοσηλεύτριες του «Βοήθεια στο σπίτι»

Κλινική εξέταση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, που θα πραγματοποιείται από την Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών και αρμόδια Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Προσχολικής Αγωγής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία.
Προληπτικός έλεγχος κατάθλιψης με την συμπλήρωση ερωτηματολογίου κατά την κλίμακα W. K. Zung, για άτομα ηλικίας άνω των 18 και θα πραγματοποιείται υπό την εποπτεία των Κοινωνικών Επιστημόνων του «Βοήθεια στο σπίτι».
Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν στον γενικό πληθυσμό κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού στο τηλέφωνο: 2228025322

Σχετικά Άρθρα

Επιπρόσθετη έκπτωση για την εξαγορά στρατιωτικής υπηρεσίας

Evripos 90FM

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το έκτακτο επίδομα για ευάλωτους συνταξιούχους και ΑμεΑ!

Evripos 90FM

Άνοιξε η εφαρμογή για τη δήλωση αλλαγών στο Ε9

Evripos 90FM