ΕιδήσειςΟικονομία

“Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ – Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις”

Αύριο, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, είναι η τελευταία ημέρα για την υποβολή δηλώσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myPROPERTY” για τη χορήγηση έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών ασφαλισμένων ακινήτων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές όπως φωτιά, σεισμό και πλημμύρες.

Οι ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων που έχουν υποστεί ζημίες λόγω φυσικών καταστροφών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ μέσω της πλατφόρμας “myPROPERTY” μέχρι αύριο.

Είναι σημαντικό να τηρηθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, καθώς μετά τη λήξη αυτής της προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή η χορήγηση της έκπτωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων στην πλατφόρμα “myPROPERTY”, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ ή να επικοινωνήσετε με τον φοροτεχνικό σας σύμβουλο.

Η διαδικασία για τη χορήγηση της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ
Αρχικά θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myAADE (myaade.gov.gr) με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxis

Εν συνεχεία θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή: Εφαρμογές / Δημοφιλείς Εφαρμογές / myPROPERTY / Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών

Αφού εντοπίσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ τους μετά θα πρέπει, σύμφωνα με το enikonomia.gr, να:

να τα συσχετίσουν με τις ασφαλισμένες κατοικίες τους (ασφάλιση ιδίου)
να δηλώσουν τους ΑΦΜ των συνιδιοκτητών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι συνιδιοκτήτες (ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτων)
να δηλώσουν τους ΑΦΜ των τρίτων προσώπων που έχουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν οι ίδιοι δεν έχουν δικαίωμα επ’ αυτής (ασφάλιση για λογαριασμό τρίτων).
Διευκρινίζεται πως οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της έκπτωσης 10% στον ΕΝΦΙΑ είναι οι εξής:

Η κατοικία θα πρέπει να είναι ασφαλισμένη σε ασφαλιστική επιχείρηση που είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, που τηρείται στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος,

Η ασφάλιση της κατοικίας να καλύπτει σωρευτικά τους ασφαλιστικούς κινδύνους σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών εντός του ίδιου έτους,
Η ασφάλιση να καλύπτει το σύνολο της αξίας ανακατασκευής του κτίσματος ή των κτισμάτων που αποτελούν την κατοικία. Η αξία ανακατασκευής της κατοικίας ορίζεται σε 900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Και δικαιούχοι της έκπτωσης αυτής είναι όσοι ασφάλισαν τις κατοικίες τους το 2023 για φωτιά, για σεισμό αλλά και πλημμύρες .

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία ο Πύργος Ελέγχου του ΕΦΚΑ

Evripos 90FM

Βαλαβάνη: Ποια κίνητρα δίνονται για τις ρυθμίσεις παλαιών χρεών – Τι αλλάζει στις 100 δόσεις – Τι θα γίνει με ΦΠΑ και αφορολόγητο

Evripos 90FM

Κάμερες σε σχολεία

Evripos 90FM