Ειδήσεις

Τέλος επιτηδεύματος: Μειώνεται στο μισό – Τι θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Στο μισό μειώνεται το τέλος επιτηδεύματος που θα πληρώσουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες το 2024, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να τροποποιήσει τη σχετική διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο, που έδινε έκπτωση 25% ή 50% σε συνάρτηση με το εάν το δηλωθέν εισόδημα υπερέβαινε το τεκμαρτό.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε πως τελικά η μείωση του τέλος επιτηδεύματος κατά 50% θα αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε συνέντευξή του σήμερα (28/11) στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

«Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης. Όποιος θέλει, μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης, είπε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης. «Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελεύθερους επαγγελματίες», ολοκλήρωσε ο υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Σοκ στην Καβάλα: Ο 52χρονος ομολόγησε ότι βίαζε 18 χρόνια την κόρη του -Εξετάζονται όλα τα παιδιά της οικογένειας

Evripos 90FM

Καιρός: Φεύγει η «Αθηνά», έρχεται η κακοκαιρία «Μπάλλος»-Νέα έντονα φαινόμενα από την Τετάρτη

Evripos 90FM

Wikileaks: Εδώ και χρόνια φοβούνταν για τους πυρηνικούς σταθμούς

Evripos 90FM