Ειδήσεις

Το Ισραήλ ζητάει να απομακρυνθούν εντός 24 ωρών 1 εκατ. Παλαιστίνιοι – «Σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες»

Το Ισραήλ ζήτησε να μετακινηθούν άμεσα προς το νότο 1,1 εκατομμύρια κατοίκοι της Γάζας. Το Reuters αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Έθνη ενημερώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό ότι περίπου 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι στη Γάζα θα πρέπει να μετεγκατασταθούν στο νότο του θύλακα μέσα στις επόμενες 24 ώρες.
 
«Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μία τέτοια μετακίνηση χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζάρικ «Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για ανάκληση οποιασδήποτε τέτοιας εντολής, εάν επιβεβαιωθεί για να αποφευχθεί αυτό που θα μπορούσε να μετατρέψει αυτό που είναι ήδη τραγωδία σε μια καταστροφική κατάσταση», είπε. Η εντολή ισχύει επίσης για όλο το προσωπικό του ΟΗΕ και όσους έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, κέντρων υγείας και κλινικών.
 
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκφώνησε μια ομιλία στην οποία υποσχέθηκε την ασφαλή επιστροφή των ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς, «Δεν θα χαλαρώσουμε στην προσπάθεια να τους φέρουμε πίσω στην πατρίδα». Τελειώνοντας την ομιλία του είπε: «Μας περιμένουν δύσκολες μέρες».
 
Η Χαμάς απήγαγε τουλάχιστον 150 ανθρώπους και τους μετέφερε στη Γάζα κατά τη διάρκεια των φονικών επιθέσεων στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο (7/10) που σκότωσαν 1.300 ανθρώπους. Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι είναι οι νεκροί στη Γάζα από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές αντίποινων, δήλωσαν Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι
 
Τα ξημερώματα η Χαμάς προχώρησε σε μια ανακοίνωση που αιφνιδίασε τους πάντες καθώς αναφέρει πως για την επίθεση γνώριζε μόνο η Παλαιστινιακή Αρχή, βγάζοντας από το κάδρο το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Σχετικά Άρθρα

Στα “δίχτυα” του Λιμεναρχείου Χαλκίδας “πιάστηκε” ψαράς

Evripos 90FM

Eπίδομα θέρμανσης: Διπλασιάζεται το κονδύλι – Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Evripos 90FM

Το πασίγνωστο τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ψηλώσουν

Evripos 90FM