Τοπικά νέα

Ψαχνά: Δωρεάν έλεγχος νεφρικής λειτουργίας

Στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας πραγματοποιείται από το ΚΕΠ Υγείας του Δ. Διρφύων Μεσσαπίων και την Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών και αρμόδια Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΕΕΕΕΠ) πρόγραμμα ελέγχου νεφρικής λειτουργίας την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ώρες: 9:00-13:30, στο γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αγγ. Γοβιού 4, Ψαχνά.

Υγειονομική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα πραγματοποιήσει τις μετρήσεις και τη συμπλήρωση των ανώνυμων ερωτηματολογίων εντελώς δωρεάν σε άτομα άνω των 40 ετών.

Η εκτίμηση της νεφρικής λειτουργίας γίνεται σε λιγότερο από 2 λεπτά ανά άτομο.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δρ. Α.Σωτηρόπουλος, Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) ή Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια (ΧΝΑ) χαρακτηρίζεται η δυσλειτουργία-ανεπάρκεια των νεφρών που προκαλείται από βλάβη των νεφρών ποικίλης αιτιολογίας .Η επίπτωση της ΧΝΑ συσχετίζεται µε την πάροδο της ηλικίας, τον σακχαρώδη διαβήτη, την αρτηριακή υπέρταση και το γυναικείο φύλο. Οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια υπολογίζεται ότι αυξάνονται κατά 2% ετησίως. Η ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΝΟΣΟΣ

Ο έλεγχος νεφρικής λειτουργίας θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού:

στο τηλέφωνο του Βοήθεια στο σπίτι: 2228025322

και στο email: kepygeiasdirfionmessapion@gmail.com

 

Σχετικά Άρθρα

Χαλκίδα: Κατέρρευσε 70χρονος στο κέντρο της πόλης!

Evripos 90FM

Μαυρίκος: Ξεκινούν οι εργασίες στον δρόμο Σκύρου – Λιναριάς!

Evripos 90FM

Εύβοια: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους

Evripos 90FM