Του κόσμου τα περίεργα

Ιρλανδία: Αίρεται μετά από έναν αιώνα η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ τη Μεγάλη Παρασκευή

Το κοινοβούλιο της Ιρλανδίας αποφάσισε χθες Πέμπτη να επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ τη Μεγάλη Παρασκευή, αίροντας μια απαγόρευση που εφαρμόζεται εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Εδώ και καιρό οι καταστηματάρχες αντιτίθενται στο μέτρο που προβλέπει το κλείσιμο των μπαρ και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ από τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς εκτιμούν ότι έχουν μεγάλη απώλεια εσόδων.

Η διαμάχη αυτή κατέληξε στα δικαστήρια πριν οκτώ χρόνια, με δικαστήριο να επιτρέπει στα μπαρ της πόλης Λίμερικ να σερβίρουν αλκοόλ στη διάρκεια του αγώνα ράγκμπι μεταξύ δύο αντίπαλων, τοπικών ομάδων.

Οι περιορισμοί στην πώληση αλκοόλ τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύουν από το 1922, οπότε ιδρύθηκε η ιρλανδική δημοκρατία, και η άρση τους αποτελεί σύμβολο των αλλαγών που σημειώνονται στην αυστηρά καθολική χώρα.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να αρθούν οι περιορισμοί. Ζούμε σε διαφορετική κοινωνία από εκείνη που υπήρχε όταν τέθηκαν σε εφαρμογή» οι περιορισμοί, δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας Ντέιβιντ Στάντον.

zougla.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Οι πιο ακριβές μπύρες στον κόσμο

Evripos 90FM

Μυστηριώδη ραδιοκύματα στέλνουν «μηνύματα» στη Γη

Evripos 90FM

Γιατί οι επιστήμονες υποστηρίζουν όχι σχολείο- δουλειά πριν τις 10 π.μ.

Evripos 90FM