Ειδήσεις

Τραγωδία στην Κω με βρέφος: Η ιατροδικαστική έδειξε ασφυξία από κατάποση τροφής – Ερευνάται σεξουαλική κακοποίηση

Ασφυξία δια κατάποσης τροφής είναι η αιτία θανάτου του βρέφους ηλικίας ενός έτους στην Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε τη νεκροψία.Τα υπόλοιπα ευρήματα συνάδουν με αυτή την αιτία θανάτου, αναφέρει ο ιατροδικαστής. Οι εκδορές που εντοπίστηκαν στη σωρό του βρέφους φαίνεται να είναι πολύ παλαιότερες. Οι γονείς θα συλληφθούν για θανατηφόρα έκθεση και τη Δευτέρα θα πάνε στον εισαγγελέα. Εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί.

Το θρίλερ που προηγήθηκε
Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, το βράδυ του Σαββάτου, το κοριτσάκι ηλικίας ενός έτους, το οποίο όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, ήταν νεκρό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 20χρονη μητέρα του βρέφους, που είναι και έγκυος, διαπίστωσε ότι η ανήλικη κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, προσπάθησε να τη συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα φωνασκούσε. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας προσέτρεξαν στην οικία προκειμένου να βοηθήσουν. Κάλεσε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο, κάτι που έγινε στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ. διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης. Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των ιατρών, το βρέφος κατέληξε την 20:45 ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι ιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του καθώς και εμφανή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Αστυνομικοί που είδαν τη σωρό επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί.

Οι γονείς του παιδιού, που είναι Ρομά και έχουν ακόμη ένα παιδί δύο ετών, κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα. Ήρθαν στην Κω από την κεντρική Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι γονείς ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τις ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης δήλωσαν άγνοια.

Λήφθηκαν συνολικά δέκα ένορκες καταθέσεις, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή.

Έγινε έρευνα και στο σπίτι των γονιών, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.
Σημειώνεται ότι ο 21χρονος πατέρας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές με υπόθεση πορνογραφίας.

Σχετικά Άρθρα

Εύβοια: Αύξηση και πάλι στα κρούσματα μαθητών νηπιαγωγείων και Δημοτικών!

Evripos 90FM

BBC: “Έλληνας Ρομπέν των Δασών” ο Παλαιοκώστας

Evripos 90FM

Χορευτική εκδήλωση της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο ΔΑΚ Χαλκίδας «Μελίνα Μερκούρη»

Evripos 90FM