Ειδήσεις

Υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση “iSea”, τον Δήμο Χαλκιδέων και σχολεία της περιοχής, πραγματοποίησε μια σειρά από υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς στις περιοχές Π. Πολιτικών, Ν. Αρτάκης, Αλιβερίου, Ερετρίας, Λευκαντί και Κουρέντι Χαλκίδας, από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2024.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ανάπτυξη του εθελοντισμού. Κατά τη διάρκεια των καθαρισμών, μαθητές, υπό την επίβλεψη δασκάλων και καθηγητών, καθώς και μέλη της “iSea” και του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, συνέλεξαν από τον βυθό ανακυκλώσιμα αντικείμενα, όπως παλιές ρόδες, πλαστικά και κουτάκια αλουμινίου. Τα αντικείμενα αυτά μεταφέρθηκαν με μέριμνα των αρμόδιων Δήμων σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

120 δόσεις: Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν την ρύθμιση

Evripos 90FM

  Πάσχα με πιστοποιητικά και μάσκες εισηγείται η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Evripos 90FM

Κρούσματα σε μαθητές της Εύβοιας! Δείτε πόσα ήταν σήμερα!

Evripos 90FM