Ειδήσεις

Ζάκυνθος: Οι βρύσες βγάζουν πετρέλαιο – Αίτημα να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Ζάκυνθος στο επίκεντρο μετά το ατύχημα που έστειλε το πετρέλαιο στον αγωγό υδροδότησης. Η υδροδότηση της πόλης διεκόπη, ενώ οι δημότες παίρνουν νερό με υδροφόρες…


Η Ζάκυνθος προσπαθεί να επιστρέψει στην ομαλότητα, την ώρα που εκατοντάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς νερό. Από τις βρύσες σε όλα τα σπίτια, τρέχει νερό με πετρέλαιο. Αιτία ένα ατύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Ο δήμος κατέθεσε ήδη αίτημα, ώστε το νησί να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα. Με εντολή του υπουργείου Υγείας σταμάτησε η υδροδότηση της πόλης μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα, ενώ οι δημότες παίρνουν νερό με υδροφόρες.
Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στασινόπουλος μίλησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από χθες Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο νησί.
Όπως εξήγησε ο ίδιος «αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια»
Σχετικά με την κατάσταση στις οικίες των κατοίκων είπε: «στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».
«Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρηχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε. Σχετικά με τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δήλωσε: «όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών».
Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

Σχετικά Άρθρα

Έχετε εφαρμογή «φακού» στο κινητό σας; Δείτε τι μπορεί να έχετε πάθει χωρίς να το ξέρετε

Evripos 90FM

Σε εγρήγορση οι Αρχές στον Έβρο για αποτροπή παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα

Evripos 90FM

Στην Χαλκίδα αύριο ο Γ. Πλακιωτάκης 

Evripos 90FM