Οικονομία

“Προθεσμία για τη συμπλήρωση του Ε9: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων”

Η προθεσμία για τη συμπλήρωση του Ε9 πλησιάζει και οι φορολογούμενοι που απέκτησαν ακίνητο το 2023 πρέπει να βιαστούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα του Ε9.

Αυτοί που αγόρασαν ακίνητο μετά τον Ιούλιο του 2023 ή το πούλησαν, έγραψαν στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους ακίνητη περιουσία, ή τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες, πρέπει να δηλώσουν τις αλλαγές στα στοιχεία των ακινήτων τους στο Ε9. Ο χρόνος για προσθήκες, διορθώσεις και διαγραφές στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας λήγει στις 8 Μαρτίου 2024. Αυτό είναι νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα φτάσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων στα τέλη Μαρτίου και θα εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, αντί για 10 όπως συνηθιζόταν. Από το 2025, οι αλλαγές στα στοιχεία των ακινήτων θα δηλώνονται μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου κάθε έτους και ο φόρος ακινήτων θα εξοφλείται σε 12 μηνιαίες δόσεις

Οι φορολογούμενοι που αγόρασαν ή πούλησαν ακίνητο μετά τον Ιούλιο του 2023 δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν το Ε9 από την αρχή.

Περίπου 90.000 δηλώσεις Ε9 που αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν ήδη συμπληρωθεί αυτόματα με βάση τα στοιχεία του myProperty. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει μόνο να ελέγξουν το Ε9 και εάν δεν έχουν άλλες μεταβολές στην περιουσιακή τους εικόνα δεν χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη κίνηση.

Σχετικά Άρθρα

Αγρότες με τρακτέρ κατευθύνονται προς το Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο

Evripos 90FM

Αυξημένες συντάξεις για όσους βγουν μετά το 2025

Evripos 90FM

ΕΛΓΑ: Παράταση της προθεσμίας καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

Evripos 90FM