Κοινωνία

Έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των ΕΛΤΑ Αυλώνος

Δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς θα γίνει αύριο 18 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση στο αιφνίδιο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ Αυλώνος που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε επαγγελματίες και κατοίκους της δημοτικής ενότητας Αυλώνος .
 
Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς τον Μάρτιο του 2021 αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου του Αυλωναρίου για την υποστελέχωση του καταστήματος Αυλώνος είχε στείλει επιστολή στην διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητώντας την ενίσχυση του ταχυδρομείου..
Στην επιστολή ανέφερε τα εξής:
 
«Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, έχοντας υπόψη τις ανησυχίες των επαγγελματιών και των πολιτών του Δήμου και κυρίως της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος, από τις αποχωρήσεις εργαζομένων των ΕΛΤΑ, στηρίζει με κάθε τρόπο την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι.
 
Στην διαδρομή από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη δεν υπάρχει άλλο σημείο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων και των πολιτών και αν αποδυναμωθεί το τοπικό κατάστημα, το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.
 
Το Αυλωνάρι είναι στο κέντρο του Δήμου, με σημαντική Οικονομική δραστηριότητα, η οποία παρά τις δυσκολίες συνολικά της Οικονομίας, διατηρείται σε καλό επίπεδο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.
 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ανεξάρτητα από την όποια μορφή της επιχείρησης, θα τηρήσουν όσα έχουν ανακοινωθεί και θα στελεχώσουν το κατάστημα του Αυλωναρίου, το οποίο εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, επισκέπτες, αλλά και επιχειρήσεις.»
 
Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ τότε είχε καθησυχάσει λέγοντας πως δεν θα κλείσει το κατάστημα γιατί παρουσιάζει κίνηση αν και είχε αφήσει ένα ενδεχόμενο για το μέλλον λέγοντας πως τα ΕΛΤΑ είναι μια εταιρία που κινείται με τους νόμους της αγοράς!
 
Τελικά από την διοίκηση των ΕΛΤΑ εκδόθηκε ανακοίνωση ότι το κατάστημα του Αυλωναρίου θα κλείσει στις 23 Οκτωβρίου γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση όλων των φορέων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου!
 
Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων Κριεζών, Οξυλίθου και Κονιστρών το κλείσιμο του καταστήματος στο Αυλωνάρι εντείνει τα προβλήματα εξυπηρέτησης των δημοτών του τεράστιου σε έκταση δήμου Κύμης Αλιβερίου και αναγκάζει επιχειρηματίες ,εμπόρους και ηλικιωμένους να εξυπηρετούνται μόνο από το Αλιβέρι και την Κύμη διανύοντας αποστάσεις που ξεπερνούν τα τριάντα χιλιόμετρα!
 
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποτραπεί αυτή η δυσμενής για τους πολίτες εξέλιξη!

Σχετικά Άρθρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Χρήστο Μάστορα και δεσμεύτηκε για την ασφάλιση των Βορειοηπειρωτών

Evripos 90FM

Συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ στους πολίτες για την διεξαγωγή του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022

Evripos 90FM

Χρ. Στυλιανίδης: Εγκαθίδρυση σχολής Εθελοντών Πολιτική Προστασίας!

Evripos 90FM