Κοινωνία

Εως και τις 23/10 οι αιτήσεις συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας

Προθεσμία έως και τις 23-10-2023 έχουν οι ενδιαφερόμενοι για τις αιτήσεις συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.


Μέχρι και τη Δευτέρα 23-10-2023 και ώρα 11:00 π.μ., οι υποψήφιοι μαθητευόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας https://e-mathiteia.minedu.gov.gr, όπου έχουν αναρτηθεί σχετικές οδηγίες.
 
Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική επιλογή, αφού δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων να αναβαθμίσουν τα  επαγγελματικά προσόντα τους και ενισχύει τη δυνατότητα ένταξής  τους στην αγορά εργασίας, συνδυάζοντας την εκπαίδευση στο σχολείο με αμειβόμενη κατάρτιση στον εργασιακό χώρο.
 
Για την περίοδο 2023-2024 έχουν εξασφαλισθεί σχεδόν 9.500 θέσεις μαθητείας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα εκ των οποίων το 64% προέρχεται από επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 42% στον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων Μαθητείας συνολικά στην επικράτεια,  με στόχο  να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατόχους πτυχίου ΕΠΑ.Λ. να παρακολουθήσουν το Μεταλυκειακό έτος-Τάξη Μαθητείας.

Σχετικά Άρθρα

Προσοχή! Αυξημένα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ για τις γιορτές! Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί!

Evripos 90FM

ΕΟΠΥΥ : Προσοχή απάτες με παραπλανητικά SMS που υποτίθεται έχει στείλει ο οργανισμός

Evripos 90FM

Χαλκίδα: Μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν 20.000 ευρώ – Μέρα μεσημέρι !

Evripos 90FM