Κοινωνία

Τραμπούκικη επίθεση δέχτηκε ο Κώστας Βαξεβάνης την ώρα που δειπνούσε με την οικογενειά του στην Αμάρυνθο Ευβοίας

Θύμα τραμπούκικης επίθεσης έπεσε εχθές το βράδυ ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης, την ώρα που δειπνούσε με την οικογένειά του στην Εύβοια.

 

Η επίθεση έγινε ενώπιον της οικογένειάς του, ενώ μπροστά στο περιστατικό βρισκόταν και η 8χρονη κόρη του, με την πεθερά του να τραυματίζεται σοβαρά στο πρόσωπο και να μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με το Documento, έγιναν όταν ο δημοσιογράφος έφτασε σε εστιατόριο της Αμαρύνθου της Εύβοιας για να δειπνίσει μαζί με την οικογένειά του. Αργότερα, στο διπλανό τραπέζι εμφανίστηκε ένα άγνωστο πρόσωπο, το οποίο κινήθηκε προς το μέρος του κ. Βαξεβανη, στάθηκε πάνω από το οικογενειακό τραπέζι και ξεκίνησε να τον βρίζει χυδαία.

«Είσαι ένας ξεφτιλισμένος, θα σε τακτοποιήσω αλλά όχι τώρα. Βρωμιάρη που τόλμησες να γράψεις για εμένα επειδή έχω λεφτά στην Ελβετία», φέρεται να του είπε ο άγνωστος που του επιτέθηκε.

Παρά το γεγονός πως ο δημοσιογράφος του ζήτησε να σταματήσει, ο άνδρας συνέχισε να τον απειλεί και να τον βρίζει. Όταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος επεσήμανε πως δεν τον γνωρίζει και πως αν έχει κάποιο πρόβλημα να καταφύγει στην Δικαιοσύνη, ο άγνωστος αντέτεινε: «ξεφτιλισμένε έβγαλες το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ, θα σου δείξω εγώ».

Στο περιστατικό αντέδρασαν και οι υπόλοιποι παριστάμενοι, αλλά και η σύζυγος του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ η 8χρονη κόρη τους παρακολουθούσε έντρομη τα όσα συνέβησαν μπροστά της.

Τότε ο άγνωστος κατευθύνθηκε εναντίον της συζύγου του δημοσιογράφου και του παιδιού τους, σπρώχνοντας ανθρώπους που του ζητούσαν να αποχωρήσει.

Εκείνη τη στιγμή η μέχρι τώρα λεκτική επίθεση έγινε χειροδικία, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άγνωστος επιχείρησε να χτυπήσει την σύζυγό του δημοσιογράφου, με την μητέρα της να μπαίνει στη μέση και τελικά να δέχεται γροθιές στο πρόσωπο.

Επικράτησε κατακραυγή από τον γύρω κόσμο για το βίαιο συμβάν και έτσι ο άγνωστος που χειροδίκησε τράπηκε σε φυγή.

Η πεθερά του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παρέμεινε έως τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τι δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης
Aυτό που συνέβη δεν είναι μόνο προσωπικό θέμα. Το γεγονός ότι υπήρξε μια τραμπούκικη επίθεση μπροστά στην κόρη μου που έχει υποστεί σοκ, είναι η μία πλευρά του θέματος που χαρακτηρίζει έναν άθλιο και δειλό τραμπούκο. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά. Αφορά κάθε δημοσιογράφο που κάνει τη δουλειά του. Η δημοσιογραφία είναι σε δίωξη στη χώρα. Δημοσιογράφοι τραμπουκίζονται, απειλούνται, εκφοβίζονται και δολοφονούνται. Δεν είναι τυχαίο που ένας τύπος, έντεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, ενός σκανδάλου που συγκλόνισε τη χώρα δηλαδή, επέλεξε να επιτεθεί σε εμένα και την οικογένειά μου και μάλιστα δημόσια και χωρίς φόβο για τις επιπτώσεις. Η συγκεκριμένη πράξη είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται να ενοχοποιηθεί η δημοσιογράφου και η δουλειά του δημοσιογράφου. Ένας τύπος που δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ως θιγόμενος, αποφάσισε να τραμπουκίσει γιατί απλώς καταλαβαίνει ότι είναι συμβατός με το κλίμα . Όταν υπουργοί και ο πρωθυπουργός επιτίθενται σε δημοσιογράφους, το επόμενο στάδιο είναι ο κάθε τραμπούκος να θεωρεί ότι είναι νομιμοποιημένος να δέρνει και να σκοτώνει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν όσα έκανε. Όση ευθύνη έχει ο τραμπούκος που επιτέθηκε στην οικογένειά μου, έχουν και όσοι διαμορφώνουν αυτό το κλίμα δικαιολόγησής του. Πριν από δύο χρόνια αποκαλύφθηκε συμβόλαιο θανάτου εναντίον μου και παρά τη διεθνή κατακραυγή η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε δήλωση καταδίκης. Αυτό τα λέει όλα.

Σχετικά Άρθρα

“North Evia – Samos Pass”: Έρχεται και 3ο voucher – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Evripos 90FM

Κρούσματα μαθητών σε Δροσιά, Χαλκίδα και Μαρμάρι!

Evripos 90FM

Καλαμάτα: Πέντε εργαζόμενοι νοσηλεύονται, ύστερα από εισπνοή καυστικού υγρού σε αποθήκη φαρμάκων

Evripos 90FM