Κοινωνία

Βέλγιο: Νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας – Επιστροφή στην τηλεργασία και μάσκες παντού

Η χρήση μάσκας επεκτείνεται παντού και η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική, για όσους εργαζόμενους μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι, με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας στο Βέλγιο, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Από την Δευτέρα, οι υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται με τηλεργασία τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και τρεις ημέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου. Αυτό ισχύει τόσον στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. «Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε μαζί», τόνισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική για όλους, από την ηλικία των 10 ετών και πάνω, σε όλους τους δημόσιους χώρους: τα μέσα μεταφοράς, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις εκδηλώσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

 Βέλγιο: Πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά -Εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων

Εξετάζεται το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης καθώς και η τηλεργασία μέχρι τα Χριστούγεννα
Μέχρι τώρα, στους πολιτιστικούς χώρους οι επισκέπτες μπορούσαν να αφαιρούν τη μάσκα τους, δεδομένου ότι στην είσοδο ελεγχόταν το υγειονομικό πάσο τους. Η χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού θα επεκταθεί σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, ακόμη και στις χριστουγεννιάτικες αγορές (εφόσον παρίστανται πάνω από 50 άτομα σε κλειστό χώρο και πάνω από 100 σε ανοιχτό), στους πολιτιστικούς χώρους και στα εστιατόρια-μπαρ, ακόμη και εάν φιλοξενούν ιδιωτικές εκδηλώσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Ρόδος: Νέα καταδίκη στον 23χρονο δολοφόνο της Τοπαλούδη για τροχαίο

Evripos 90FM

Σε κωματώδη κατάσταση στο αυτοκίνητό του βρέθηκε 45χρονος

Evripos 90FM

Θήβα – Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Η Φανή Παπαθωμά μαγείρεψε με την διάσημη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου

Evripos 90FM