Κοινωνία

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου για τέλεση θρησκευτικού Γάμου

Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα, 10 Ιουλίου, η χρήση ηλεκτρονικού παραβόλου για την έκδοση αδειών Γάμου, κατόπιν σχετικής απόφασης που έλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Τα τέλη χαρτοσήμου που εντάχθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο, είναι:

τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια, όπως θρησκευτικού γάμου, κυνηγιού, λειτουργίας τουριστικών ή ταξιδιωτικών γραφείων,
αναλογικά τέλη χαρτοσήμου, όπως για τέλη μεταγραφής, μισθωμάτων
και τέλη χαρτοσήμου που προκαταβάλλονται για πράξεις που πραγματοποιούνται κυρίως από συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.
Η πληρωμή των παραπάνω τελών γίνεται μέσω του gov.gr, με χρήση κωδικών taxisnet, ή μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή «Εφαρμογές / Πολίτες ή Επιχειρήσεις / e-Παράβολο».

Τα παραπάνω τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά μέσω του e-Παράβολο και δεν θα εξοφλούνται μέσω επίσκεψης στις ΔΟΥ.

Την απόφαση αυτή κοινοποίησε με Εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Σχετικά Άρθρα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Έχω ζητήσει συγγνώμη, θέλω να βοηθήσω την έρευνα των Αρχών – video την στιγμή που πηγαίνει να παραδοθεί!

Evripos 90FM

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ένοχος για δυο βιασμούς ο Δημήτρης Λιγνάδης – Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για άλλους δυο

Evripos 90FM

Νέος μεγάλος σεισμός στην χώρα!

Evripos 90FM