Ειδήσεις

Εκβιασμοί στη ΔΟΥ Χαλκίδας: Ελεύθεροι με περιορισμούς δύο υπάλληλοι

Δύο υπάλληλοι της ΔΟΥ Χαλκίδας αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, έπειτα από τις απολογίες τους, κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε κύκλωμα εκβιασμού επιχειρηματιών. Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς φέρνει στο φως σκοτεινές πτυχές της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ηθική και την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με την προϊσταμένη τους και μια ακόμη υπάλληλο, φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες της περιοχής, απαιτώντας παράνομα χρήματα για να μην τους επιβάλλουν πρόστιμα ή για να “διευθετήσουν” εκκρεμότητες με την εφορία.

Στους δύο κατηγορούμενους:

  • Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στους δύο κατηγορούμενους.
  • Τους επιβλήθηκε εγγύηση 10.000 ευρώ.
  • Υποχρεώθηκαν να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Νωρίτερα, προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Ο συνήγορός τους δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Και οι δύο κατηγορούμενες αρνούνται τις κατηγορίες. Η διευθύντρια της ΔΟΥ ισχυρίζεται ότι τα ποσά που έχουν δημοσιευτεί αφορούν έσοδα της υπηρεσίας και κατηγορεί τον επιχειρηματία που την κατήγγειλε για εκβιασμό ότι την παγίδευσε.

Σχετικά Άρθρα

Οινόφυτα: Νεκρός 52χρονος! Έπεσε από ύψος 20 μέτρων!

Evripos 90FM

Όσα μας κρύβουν για τον Ιούνιο

Evripos 90FM

Τρόμος για οδηγό λεωφορείου – Τον πυροβόλησαν ενώ οδηγούσε – Τρεις συλλήψεις

Evripos 90FM