Κοινωνία

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταλμα σύλληψης για οπαδό του ΠΑΟ που ταυτοποίησε η ΕΛΑΣ από βίντεο.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για έναν οπαδό του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και αναφέρεται στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί και παραδοθεί στον εισαγγελέα για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Αρχικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για τον οπαδό που αναφέρεται στην δικογραφία ότι παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη συμπλοκή μέσω των social media. Δεν πρόκειται, τελικά, για αυτόν, αλλά για έναν οπαδό του Παναθηναϊκού που ταυτοποιήθηκε από βίντεο και είναι το άτομο που είχε δεχθεί επίθεση και είχε μαχαιρωθεί έξω από το Εφετείο τον περασμένο Μάρτιο, όπου εκδικαζόταν υπόθεση οπαδικής βίας.

Το άτομο για το οποίο έχει βγει το ένταλμα σύλληψης φέρεται να έχει μαγαζί εστίασης, ενώ κατά πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida έχει λάβει μέρος σε πολλά επεισόδια στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, πάντως, αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών, ενώ το σκεπτικό προφυλάκισης των Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.

«Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής. Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Σύλλογος “Ηλιαχτίδα”: Ζητούνται εθελοντές βοηθοί θεραπευτικής ιππασίας στο Σχηματάρι

Evripos 90FM

Ρούλα Πισπιρίγκου από τη φυλακή: «Τα παιδιά μου με ακούνε και ξέρουν τι μάνα είχαν, αδίκως είμαι μέσα»

Evripos 90FM

Αποστολόπουλος – ΠΣτΕ: «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα»

Evripos 90FM