Τα σοκολατάκια καρύδας που σας προτείνουμε σήμερα είναι υγιεινά, χωρίς ζάχαρη, και κατάλληλα για διατροφή vegan αλλά και για εσάς που δεν θέλετε να καταναλώστε ζάχαρη!Για τα σοκολατάκια καρύδας θα χρειαστείτε:
½ φλ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
½ φλ. κακάο σε σκόνη
½ φλ. λάδι καρύδας
1/4 του φλ. γλυκαντικό της επιλογής σας (μέλι, σιρόπι σφένδαμου)
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί για μάφιν τοποθετείτε τις ειδικές θήκες για μάφιν κι αφήνετε στην άκρη.
Πάρτε ένα πυρίμαχο μπολ και λιώστε το λάδι καρύδας. Προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να φύγουν τα γρομπαλάκια. Αν χρησιμοποιείτε γλυκαντικό το προσθέτετε τώρα.
Στο σημείο αυτό δουλεύετε γρήγορα : Περνάτε με λιωμένη σοκολάτα όλα τα φορμάκια για μάφιν και κρατάτε ποσότητα για την επικάλυψη.
Αφήνετε στην κατάψυξη να σφίξουν.
Μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα μοιράζετε το βούτυρο καρύδας στα φορμάκια ισομερώς και καλύπτετε με την σοκολάτα.
Αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμα.
Αν χρησιμοποιείτε σταγόνες stevia βάλτε όσες σταγόνες θεωρείτε απαραίτητες.
Η συνταγή αν δεν θέλετε να είναι keto αντικαθιστάτε το λάδι καρύδας και το κακάο με 1 φλ. σοκολάτα σε σταγόνες.